Assenede, Kies uw 13deKOP

Geplaatst op 01/10/2024

Wie is volgens u de meest grenzeloos passionele Assenedenaar?

Belofte maakt schuld.  Bij het begin van het feestjaar ter ere van 1300 jaar Assenede lanceerden we 12 KOPpen van onbekende-bekende dorpsgenoten die dagelijks hun grenzeloze passie voor onze gemeente tonen. We kondigden toen ook aan dat de ultieme 13de KOP gekozen zou worden door u, de Assenedenaar.

De afgelopen maanden kon u mensen nomineren. Iets wat u massaal deed, waarvoor dank. In oktober – de verkiezingsmaand bij uitstek – gaan we de 13de KOP ook daadwerkelijk kiezen.

Op pagina 10 en 11 van de Belleman van oktober worden alle kandidaten aan u voorgesteld. Achteraan de Belleman vindt u uw unieke stembiljet. Er is één stembiljet per Belleman, concreet betekent dit dus 1 stembiljet per gezin in Assenede. Opgelet! Je kan ook maar één keer stemmen per adres!

 Het stembiljet kan u tussen 1 oktober (9.00 uur) en 13 oktober (16.00 uur)  deponeren in één van de vier stembussen.

  • Gemeentehuis Assenede, Kasteelstraat 1-3, Assenede
  • Brievenbus Bass’Cul, Dorp 48, Bassevelde
  • Heilig Kruiskerk Boekhoute, Boekhoutedorp 2, Boekhoute
  • Huisbrouwerij ‘Den Tseut’, Oosteeklo-Dorp 40, Oosteeklo

De 13de KOP wordt na 13 oktober bekend gemaakt. De 13de KOP krijgt naast eeuwige roem ook een eigen bieretiket en een interview in de Belleman.  

Het volledige reglement van de verkiezing is hier te vinden.

De kandidaten:

Genomineerde 1: Lucas Hillaert

Lucas is ondernemer, schrijver, Keizer Carnaval en organisator. Zo was Lucas de drijvende kracht achter de viering van 1275 jaar Assenede en stelde hij Jan De Belleman aan als officiële Belleman van de gemeente Assenede. Daarnaast regisseerde hij het openluchtspektakel Floris ende Blancefloer, schonk hij Assenede het grootste maïslabyrint ter wereld en publiceerde hij meerdere keren over ons mooie Assenede.

Genomineerde 2: Patrick Van De Velde

De allereerste Keizer Carnaval van onze gemeente. Een man die zich sinds jaar en dag inzet voor onze mooie gemeente.

Genomineerde 3: Tony Geys

 Zet zich als lid van Assenede voor Iedereen in voor een toegankelijk Assenede. Vrijwilliger die opkomt voor een inclusief Assenede!

Genomineerde 4: Dirk Haers

Dirk was als toneelregisseur en drukker jarenlang de lijm in onze gemeente. Als drijvende kracht in toneelvereniging Floris ende Blancefloer verdient hij de 13 de kop.

Genomineerde 5: Daniël De Wispelaere

‘Den tiet’ is een supervrijwilliger. Altijd goed geluimd, altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. Symbool van de sterke vrijwilligersgeest in onze gemeente en ons goedlachse karakter.

Genomineerde 6: Tim Van de Velde

De man die anderen doet stralen. Een man in de schaduw die er met zijn inspanningen voor zorgt dat anderen in de spotlights kunnen staan. Dringend tijd dat ook hij kan schitteren.

Genomineerde 7: Sarah Keisse

Girl power op carnaval. De eerste Asseneedse keizerin in jaren. Leeft voor haar gemeente en zorgt altijd en overal voor ambiance met haar team.

Genomineerde 8: Stefaan Bouchier

Prins Carnaval geweest en één van de twee Boudy’s. Zette Assenede tijdens het feestjaar mee op de kaart door samen met zijn kompaan in de huid te kruipen van Diederik van Assenede. Staat altijd voor iedereen klaar.

Genomineerde 9: Kristof Vervaet

Als verhuizer uitgegroeid tot een B.A.: een Bekende Assenedenaar. Als Kristof met zijn verhuisteam in Assenede en omstreken ergens staat te verhuizen weerklinken er overal toeters van auto's, komen mensen een praatje maken, zwaaien ze,...


Kies wijs Assenede!

Noot: In totaal nomineerde u 14 kandidaten, een aantal kandidaten zag af van de verkiezing. Buikspreekpop Stanneke en ‘De onbekende vrijwilliger’ kwamen niet in aanmerking voor de verkiezing.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies