BE-Alert testdag

Geplaatst op 02/10/2024

Op donderdag 3 oktober

3 oktober 2024 = nationale testdag BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom gebruiken we BE-Alert, een alarmeringssysteem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober testen we dit systeem. Als je nog niet ingeschreven bent op BE-Alert, kan je dit nog snel doen via www.be-alert.be.

Op 3 oktober houden meer dan 200 gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen via sms van het nummer 1789 of e-mail van het mailadres no-reply@be-alert.be.

Door BE-Alert te testen kunnen we de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je je eerst gratis registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Schrijf je in en test mee op donderdag 3 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke contactgegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen op www.be-alert.be.

Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Zo krijg je ook een bericht als er een noodsituatie is in de gemeente waar je werkt of waar je familie woont.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies