Negende gevel 1300jaar Assenede

Geplaatst op 27/08/2024

Eerbetoon aan polderboeren en mosselverleden.

Het kunstproject ‘13 gevels, 13 kunstenaars’ heeft er een negende gevel bij. Artiest van dienst Jesse Van Gompel brengt een gesmaakt eerbetoon aan onze polderboeren en het rijke Asseneedse mosselverleden.

Het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’ maakte begin 2024 de belofte om alles wat Assenede ooit groot maakte te eren. Ariest Jesse Van Gompel nam dit wel heel letterlijk, zo is zijn werk aan de Groenendijk een samenvatting van alles wat Assenede ooit op de kaart zette: dijken, polders, landbouwers, kreken, mosselrestaurants, water, vissers,… De hele geschiedenis van Assenede zit vervat in dit werk. Op die manier komen heden en verleden samen in deze unieke mural.  Verder is ook de locatie bijzonder. Heel lang geleden, voordat alles hier werd ingepolderd, kwam de zee tot aan deze plek.

Ondertussen zijn 9 van de 13 kunstwerken ter ere van het feestjaar rond 1300 jaar Assenede gerealiseerd. Met het project wil Assenede zichzelf opnieuw op de kaart zetten als kunstminnende gemeente met een kloppend hart voor kunst in de openbare ruimte.

  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies