Wijzigingen verkeerssignalisatie

Geplaatst op 13/09/2024

werken Molenstraat

Naar aanleiding van een evaluatie van de huidige verkeerssituatie en op vraag van de lokale politie, werden enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd in de verkeerssignalisatie van de Molenstraat. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen.

1. Molenstraat tussen Diederikstraat en Oude Gentweg

  • Het eenrichtingsverkeer in dit deel van de Molenstraat blijft behouden, zoals gevraagd door de brandweer. Ook het parkeerverbod aan één zijde van de straat blijft van kracht.
  • Op de parking van de begraafplaats blijft het parkeerverbod, eveneens op advies van de brandweer, behouden.

2. Molenstraat – Werfzone

  • In de werfzone wordt regelmatig de verkeerssignalisatie genegeerd, wat leidt tot onveilig situaties en vertraging van de werkzaamheden. Daarom wordt een fysieke afsluiting geplaatst ter hoogte van woning 81/83. Bewoners van Molenstraat 81-64 kunnen de werfzone verlaten richting Oude Gentweg, terwijl bewoners van Molenstraat 83-64A via de Burgstraat zullen rijden.
  • Om de veiligheid op de werfzone te waarborgen, wordt deze ook afgesloten voor fietsers. Zij moeten de omleiding volgen via Weverstraat-Vier Ambachten.

3. Wijk "De Keure"

  • Op verzoek van de politie wordt de brandweg opnieuw afgesloten. Gemotoriseerd verkeer zal enkel via de hoofdingang in de Keurestraat de wijk kunnen verlaten. De brandweg wordt alleen opengesteld voor gemotoriseerd verkeer wanneer er werkzaamheden aan de hoofdingang zijn. De bewoners van de wijk "De Keure" zullen hierover tijdig geïnformeerd worden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies