Volwassenen

 

In het aanbod voor de volwassenen biedt de bib het volgende aan: romans, boeken voor jongeren, speciale collecties, informatieve boeken, strips, dvd’s en luisterboeken, tijdschriften, kranten, informatiefolders. Lees hieronder meer over het aanbod.

Romans

De leesboeken staan alfabetisch op schrijver gerangschikt. 
Boeken van Claude Van De Berge en Christian De Coninck zijn terug te vinden bij VAND en DECO. 
Veel boeken hebben ook een genre-etiket. Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Boeken voor jongeren

Aan het begin van de volwassenenafdeling staan de boeken voor jongeren vanaf 14 jaar. Ze staan alfabetisch op schrijver gerangschikt net zoals de romans hierboven. Je kan de boeken voor jongeren onderscheiden van de boeken voor volwassenen door een extra grijze strook bovenaan het etiket.

Speciale collecties

Naast Nederlandstalige romans heeft de bibliotheek ook een collectie Engels-, Frans- en Duitstalige boeken. Slechtzienden kunnen uit een ruime collectie grootletterboeken en Daisy-boeken kiezen. Achteraan in de bibliotheek vind je poëzieboeken, toneelstukken en een Makkelijk Lezen Plek. 

Informatieve boeken

De informatieve boeken staan volgens het SISO-systeem geplaatst. Dit ‘Schema voor de Indeling van de Systematische catalogus in Openbare bibliotheken’ geeft elk boek een cijfercombinatie. In de bibliotheek hangt een overzicht uit van het SISO-systeem. Ook op de rekken vind je duidelijke opschriften.

Strips

De hoofdbibliotheek beschikt ook over strips voor jongeren en volwassenen.

Multimedia

De hoofdbibliotheek heeft een vaste collectie dvd’s en luisterboeken. 

Tijdschriften

De bibliotheek heeft een abonnement op ongeveer 80 tijdschriften. De meest recente nummers raadpleeg je ter plaatse. De oudere nummers kan je uitlenen. De tijdschriften bevinden zich achteraan in de bib op de tijdschriftenwand.

Kranten

De hoofdbibliotheek heeft een abonnement op 5 kranten. Deze kunnen tijdens de openingsuren van de bibliotheek ingekeken worden, alsook elke voormiddag van 9.00 tot 12.00 uur. 

Informatiefolders

Verder kan je in de bibliotheek nog heel wat interessants komen halen zoals:

  • folders en brochures die gepubliceerd worden door overheden en socio-culturele organisaties.
  • info over studeren en studiekeuze voor jongeren en volwassenen: veel onderwijsinstellingen en –organisaties sturen ons regelmatig nieuwe brochures op.

Bibliotheek

Openingsuren

MA
15:30 - 19:00
DI
9:00 - 12:00
14:00 - 19:00
WO
14:00 - 19:00
DO
gesloten
VR
15:30 - 19:00
ZA
10:00 - 12:00
ZO
gesloten

Extra info

Gesloten op 25 en 31 december, 1 januari. Op 24 december uitzonderlijk gesloten om 16.00 uur.

Verklaring over cookies