Nieuwe jeugdlokalen feestelijk geopend

Geplaatst op 10/10/2017

Opnieuw toekomst voor Asseneedse jeugdverenigingen

Op zaterdag 7 oktober mochten Chiro en KLJ Assenede hun nieuwe jeugdlokalen openen. Een feestelijke gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij ging. Met een geslaagde academische zitting, een stoet en een fijne instuif misten beide jeugdverenigingen hun start in de nieuwe jeugdlokalen niet. Volgend jaar wordt werk gemaakt van de omgeving van de jeugdlokalen.

De jeugdverenigingen van Assenede stonden al een aantal jaar zwaar onder druk. Er waren enerzijds de verouderde lokalen van de KLJ, anderzijds zat de Chiro plots op de spreekwoordelijke schopstoel door een verkaveling die werd gerealiseerd op hun terreinen aan de oude Gentweg. Nieuwe jeugdlokalen werd ontegensprekelijk één van de drie prioritaire beleidsdoelstellingen in Assenede.

Groot is dan ook de opluchting dat er 7 oktober nieuwe lokalen geopend mochten worden. Er werd gekozen voor een gebouw waar beide jeugdverenigingen onder één dak zitten. Zowel KLJ als Chiro zagen in dat dit een unieke kans was om hun werking te garanderen op lange termijn.

Naar analogie met de bestaande jeugdlokalen in Oosteeklo werd geopteerd om het gebouw casco op te leveren en de jeugdverenigingen de vrijheid te geven voor de inrichting. Elke jeugdvereniging heeft immers zijn specifieke noden, eisen, leeftijdsgroepen.

Het gebouw werd ingepland achter de tribune van voetbalploeg FC Assenede. Architectenbureau Van Wassenhove leverde een architecturaal pareltje af. Uiteraard hangt daarr ook een kostenplaatje aan vast. Voor de totale sport- en recreatiesite Assenede werd 1,5 miljoen uitgetrokken. € 350.000 euro daarvan gaan naar de jeugdlokalen. Zonder buitenaanleg.

De volledige site moet nog ontwikkeld worden. De buitenaanleg met natuurlijke speelruimte en een Finse looppiste staat volgend jaar op de agenda.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies