DEWA I regeert voor derde jaar op rij over carnaval in Assenede

Geplaatst op 27/11/2017

Prins slaagt met glans voor zijn prinselijk examen.

DEWA I regeert voor derde jaar op rij over carnaval in Assenede

Tijdens een prinselijk examen in de loods van Tiener Club in de Heremietstraat kroonde Stijn de Walsche, beter bekend als DEWA I, zich afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij tot Prins Carnaval van Assenede.

Omdat DEWA I dit jaar geen uitdagers had, werd een prinselijk examen georganiseerd. In een kolkende feestloods moest de kandidaat-prins zijn waardigheid bewijzen tegenover een raad van wijzen. Via tal van opdrachten werd de prins het vuur aan de schenen gelegd. Zo moest hij onder andere 250 facebooklikes zien binnen te halen op amper een uur tijd. Dat DEWA I er in minder dan een half uur in slaagde de nodige duimpjes achter zijn naam te krijgen, bewijst zijn grote populariteit. Uiteindelijk legde hij zijn examen af met 86% en kon hij met grote onderscheiding tot Prins Carnaval 2018 gekroond worden. Volgend jaar wordt DEWA I automatisch tot keizer gekroond. Assenede mag opnieuw terugblikken op een zeer geslaagde prinsenverkiezing met  dank aan de Werkgroep Carnaval, de vele vrijwilligers en de eigenaars van de loods van Tiener Club. We kijken nu al uit naar carnaval en de grote carnavalsstoet van zondag 18 februari 2018. Inschrijven voor die stoet kan via werkgroep@carnavalassenede.be .

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies