Nieuws - Kerstman fietst Oosthoek in

Geplaatst op 20/12/2017

Fietspad Oosthoek feestelijk geopend

Vanmiddag werd in Oosteeklo het nieuwe fietspad langs de Oosthoek in gebruik genomen. Zo’n 65 buurtbewoners fietsten er samen met de leden van het gemeentebestuur en de kerstman het nieuwe fietspad in.

Het fietspad verbindt het centrum van Oosteeklo met de N49 en vormt een belangrijke verkeersader. Zo was één van de prioritaire doelstellingen van dit bestuur om het fietsgebruik in onze gemeente te stimuleren. De focus lag op het onderhouden en het aanleggen van fietspaden tussen de dorpskernen. De realisatie van dit fietspad is daar een speerpunt van.

Voor de start van de aanleg van het fietspad werd ook de riolering in de Oosthoek volledig vernieuwd. Een investering van 193.150 euro. De aanleg van het fietspad werd door de gemeente gefinancieerd. Goed voor een kost van nog eens 450.000 euro. In totaal werd acht maand gewerkt in de Oosthoek.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies