Beheersplan BOU8 goedgekeurd

Geplaatst op 06/09/2017

Restauratie boegbeeld Boekhoute opnieuw stap dichter

De Vlaamse overheid, dienst Onroerend Erfgoed, heeft het nieuwe beheersplan voor de BOU 8 definitief goedgekeurd. Dat betekent dat eindelijk werk gemaakt kan worden van de definitieve restauratie. Zeer goed nieuws met de Gîrnaertfeesten in het vooruitzicht.

In het beheersplan worden de te nemen stappen voor de restauratie en de instandhouding na de restauratie vastgelegd. Het beheersplan is een wettelijke verplichting om subsidie te kunnen verkrijgen voor de restauratie van het monument.

De goedkeuring betekent dat de bal nu in het kamp ligt van de Vlaamse regering om de nodige centen vrij te maken voor de definitieve restauratie van de lemmerhengst op het dorp van Boekhoute. De gemeente Assenede hoopt dat de Vlaamse regering snel het licht op groen zet om het ‘boegbeeld’ van Boekhoute opnieuw in volle glorie te herstellen.   

De BOU 8 werd in 2003 als monument beschermd en is een levende herinnering aan het rijke Boekhoutse visserijverleden. Momenteel is de lemmerhengst niet in zijn volle glorie te bewonderen. Omdat het dek moet uitdrogen werd gezorgd voor een dak boven de boot.

Van 14 tot en met 17 september zijn er Gîrnaertfeesten in Boekhoute. Dit nieuws kon op een slechter moment komen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies