Nieuwe brug over E34 aan Stroomstraat in Assenede.

Geplaatst op 11/01/2018

Volg de werken aan de nieuwe brug over de N49/E34 op de voet.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte eind 2017 met voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe brug in de Stroomstraat over de E34. De werken voor de bouw van de brug starten begin maart en moeten tegen het voorjaar van 2019 klaar zijn. Tijdens een infovergadering op 6 februari willen wij de werken en de uitvoering ervan toelichten.

Wat houden de werken in?
Het kruispunt van de E34 met de Stroomstraat verdwijnt. Vlakbij het kruispunt komt een nieuwe brug over de E34/N49. De E34 op- of afrijden zal hier niet langer mogelijk zijn. Om een vlotte verbinding vanuit Oosteeklo naar het kruispunt aan de Vaartstraat te realiseren, wordt de bestaande parallelweg ten zuiden van de N49 verbreed voor het lokale verkeer.

Achtergrond
Deze werken kaderen binnen de ombouw van de N49 tot autosnelweg. De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en de kust, dateert van de jaren ‘70. Om deze weg veiliger en vlotter te maken, besliste de Vlaamse overheid om hem om te bouwen tot een autosnelweg.  

 

Blijf op de hoogte

Volg de werken hier.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies