Assenede levert ook Nationale kinderprins van België

Geplaatst op 22/01/2018

Carnavalhoofdstad van het Meetjesland levert dit jaar maar liefst vijf gevederde hoofden

Carnavalhoofdstad van het Meetjesland levert dit jaar maar liefst vijf gevederde hoofden

Assenede levert ook Nationale kinderprins van België

Assenede levert naast de Nationale Prins van België, de Provinciale Prins van Oost-Vlaanderen, de Prins van het Prinsenpaar van België en onze eigen Prins Carnaval 2018 dit jaar ook de Nationale Kinderprins van België. Hades De Scheemaecker (7) won afgelopen zaterdag in Zellik de spannende prinsenverkiezing. Daarmee telt Assenede dit jaar maar liefst vijf regerende gevederde hoofden. Een unicum.

Een overzichtje van onze ‘regerende’ prinsen en prinsessen, keizers en keizerinnen.

Stijn De Walsche, in carnavalskringen beter gekend als Prins DEWA I, regeert dit jaar voor het derde jaar op rij over carnaval. Volgend jaar wordt dat dus Keizer DEWA I. “Het is iets om trots op te zijn.  Het verwondert me bovendien niet. Carnaval zit bij onze inwoners in het bloed. Iedereen is gezond gek en dol op uitgaan en plezier maken. De vriendschap die hier heerst vind je nergens anders.  Stuk voor stuk eigenschappen die in ons carnaval naar voor komen."

Wie ook alles weet van dat unieke Asseneedse carnavalsgevoel is Keizer Maarten Van Laere. Dit jaar wist hij zichzelf zelfs tot de Nationale Prins van België 2018 te kronen. "Een ongelofelijk grote eer. Zeker omdat het exact tien jaar geleden is dat ik mijn eerste prinsentitel in Assenede won. Ik zie het als de kers op de taart van mijn mooie carrière binnen het carnaval. Er is nog één hogere titel en dat is die van Europaprins. Ooit hoop ik ook die binnen te halen, maar ik wil eerst van deze titel genieten.”

Met Maarten Van De Velde woont ook de Provinciale Prins Oost-Vlaanderen 2018 in Assenede: Maarten Van de Velde. Bij Maarten is carnaval een echte familiezaak. “Zowel mijn broer en mijn vader hebben titels gedragen. Ik ben dan ook maar wat trots deze titel binnen gehaald te hebben.”

Ons land heeft ook een Prinsenpaar van België. En jawel, de prins van dat koppel is Cisse De Scheemaecker uit…Assenede. "Ik was al drie jaar eerder Hofmaarschalk, maar een prinsentitel is mij in Assenede nooit gelukt. Daarom is het een extra grote eer de prins te zijn van het Prinsenpaar van België te zijn. En ik wil de genen doorgeven.”

Zoveel is duidelijk. Zo won Chris zijn zevenjarige zoon Hades afgelopen weekend de titel Nationale Kinderprins van België.

En zo heeft Assenede dit jaar maar liefst vijf regerende gevederde hoofden rondlopen. Een nationale primeur. Zeker als je weet dat buurgemeente Oosteeklo met prinses Jannis mogelijk een nieuwe ‘Keizerin Carnaval’ krijgt. Alles hangt af van de Prinsenverkiezing in Oosteeklo van vrijdag 9 maart.

Carnaval start dit jaar op woensdag 7 februari en eindigt op 18 februari met de legendarische carnavalsstoet. In Oosteeklo vieren ze carnaval van 9 tot 11 maart.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies