Bassevelde naar stembus in nieuw dorpshuis.

Geplaatst op 03/10/2018

Op 14 oktober.

Bassevelde trekt op 14 oktober naar de stembus in zijn nieuwe dorpshuis.

Naast hun stem voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen de Basseveldenaren er ook hun favoriete naam voor het nieuwe dorpshuis kiezen.

De officiële opening van het Basseveldse dorpshuis is voorzien voor vrijdag 26 oktober. Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel komt die dag  naar de ezelsgemeente. Op zaterdag 27 oktober trakteert het gemeentebestuur alle ‘ezels’ tijdens een grote volksreceptie, met ezelsbier en foodtrucks, aan het dorpshuis. Afspraak vanaf 11.00 uur.

Inwoners en verenigingen kunnen het dorpshuis van 7 november boeken via de reservatiemodule van de gemeentelijke website. In het dorpshuis wordt door de diensten van aan-z en het OCMW een sociaal restaurant ingericht.

Voor het zover is, kunnen de Basseveldenaren op 14 oktober al een eerste keer kennismaken met hun nieuwe thuis bij het uitbrengen van hun stem voor gemeenteraadsverkiezingen. Het dorpshuis doet immers dienst als stembureau.

Referendum

Tegelijkertijd wordt er ook een referendum georganiseerd rond de nieuwe naam voor het dorpshuis. Op de jaarmarkt van juni  konden alle ‘ezels’ hun favoriete naam voor het dorpshuis doorgeven aan de leden van het Bewonersplatform. Daaruit werden nu vijf namen geselecteerd. Uit die vijf namen kan de Basseveldenaar op 14 oktober zijn favoriet kiezen.

De vijf namen zijn.

‘Dorpshuis’: een vlag die de lading dekt. 

‘De Kastanje’: een verwijzing naar de vele kastanjebomen die het centrum van Bassevelde sieren.

’t Gebalk: een verwijzing naar de geuzennaam van de Basseveldenaren. Een plek waar ezels samen komen om te praten, te balken. ’t Gebalk.

Bass’Cul: een samentrekking van ‘Bass’ (Bassevelde) en Cul (cultuur). Een plek waar Basseveldenaren samen aan laagdrempelige (het Franse basse, Bassevelde betekent eigenlijk lage velden) cultuur kunnen doen.

Turp’: Spreektaal voor ‘Dorp’. De plek waar het dorpshuis staat. Te midden het dorp, te midden de mensen. Zoals in de zin: “We gaan naar turp”.

Info: Dienst Communicatie, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies