Verknal uw feest niet!

Geplaatst op 11/12/2018

Voorzichtig met vuurwerk

Wees voorzichtig met vuurwerk tijdens oudejaarsnacht

 

De nacht van oud naar nieuw nadert en dat betekent dat mensen plannen maken om vuurwerk te ontsteken. Dat kan, maar je dient je wel aan een aantal regels te houden. We zetten ze gemakshalve voor u even op een rijtje.

Het ontsteken van vuurwerk op het openbaar domein is tijdens het jaar verboden zonder voorafgaande machtiging van de burgemeester. Op oudejaarsnacht kan het wel, maar dat betekent niet dat er geen regels zijn.

Zo dient iedereen die in een straal van 100 meter rond de plaats waar het vuurwerk afgestoken wordt vooraf verwittigd te worden.

Bovendien moeten de bewoners in een straal van 100 meter van de plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken op voorhand schriftelijk worden gevraagd om dakramen te sluiten en brandgevoelige materialen (zoals bijvoorbeeld tenten en parasols) binnen te halen.

Daarnaast moeten de eigenaars van dieren, die zich bevinden in een straal van 250 meter van de plaats waar het vuurwerk afgestoken wordt,  op voorhand schriftelijk worden gevraagd om deze binnen te houden tijdens de tijdspanne dat het vuurwerk wordt afgestoken.

Uiteraard dienen ten allen tijde de gepaste veiligheidsmaatregelen genomen worden om het veroorzaken van schade of gevaar aan derden te vermijden. De veiligheidsrichtlijnen van de brandweer worden strikt opgevolgd.

https://economie.fgov.be/nl/publicaties/verknal-uw-feest-niet-gebruik

Wil je vuurwerk afsteken? Neem dan zeker contact op met ons Evenementenloket via 09 218 78 95 of evenementen@assenede.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies