Assenede is sportiefste middelgrote gemeente van Oost-Vlaanderen

Geplaatst op 12/12/2018

Assenede wint ‘Sporters Beleven Meer Super Award’

Assenede wint ‘Sporters Beleven Meer Super Award’

“Sportiefste middelgrote gemeente van Oost-Vlaanderen”

Assenede is de sportiefste middelgrote gemeente van Oost-Vlaanderen. Onze sportdienst mocht gisteren de ‘Sporters Beleven Meer Super Award’ in ontvangst gaan nemen in de Gentse topsporthal. Aan de award is een cheque van 1.500 euro verbonden die we volledig terug investeren in onze sportieve onderdanen.

Onder de noemer #sportersbelevenmeer ging Sport Vlaanderen in 2018 op zoek naar de sportiefste gemeentes van Vlaanderen en daar is Assenede bij! Een eer die we volledig aan onze inwoners te danken hebben. Recente cijfers uit de Vlaamse gemeente- en stadsmonitor bewijzen dat meer dan de helft van onze inwoners minstens één keer per week aan sport doet. Dikke sportieve duim omhoog voor al dat sportieve bloed, zweet en tranen!

Reden te meer voor onze sportdienst om de uitdaging van Sport Vlaanderen aan te gaan. In 2018 konden alle Vlaamse steden en gemeenten 7 sportieve uitdagingen aangaan. Om aanspraak te maken op de sporters beleven meer award, dienden 5 van de 7 criteria vervuld te worden. Onze gemeente slaagde erin om alle 7 de uitdagingen tot een goed einde te brengen!

Tijdens een groot slotevenement op 11 december huldigde Sport Vlaanderen de steden en gemeenten die extra inspanningen leverden om beleving toe te voegen aan hun initiatieven met een sportieve award. Met klamme handjes trok onze sportdienst naar de award-uitreiking. Daar werden we gekroond tot ‘sporters beleven meer gemeente 2018’ en daarbovenop tot sportiefste middelgrote gemeente van Oost-Vlaanderen. Een ongelofelijke eer!

De jury loofde onze sportdienst voor de nooit aflatende inzet. Een speciale vermelding was er voor de unieke Urban Walk en Trail die in juni georganiseerd werd door de gemeentelijke gebouwen. Maar ook onze start-to-mountainbike, het loopcriterium Ass’nee luept en de vele andere sportieve manifestaties in onze gemeente werden niet vergeten.

Daarnaast was er ook lof voor de ‘Sportieve ambtenaren beleven meer-campagne’ om de gemeente- en OCMW-diensten meer aan het bewegen te krijgen. Het hele jaar werd  van alles georganiseerd: van yogasessies tot sportieve zwerfvuilacties, van badmintontornooien tot een heuse Kubb-competitie.

Last but not least was er een vermelding voor de sportieve inwoners. Honderden inwoners deelden massaal hun sportieve belevenissen. In de sporthal werd zelfs een Sporters Beleven Meer ‘Wall of fame’ gecreëerd. Het resultaat is ondertussen bekend.

De sportdienst wenst graag iedereen te bedanken die mee heeft geholpen aan het slagen van de campagne! Bedankt aan alle sporters en sportverenigingen die sportieve belevingsfoto’s hebben gepost of doorgestuurd, doe zo verder en laat ons ook volgend jaar genieten van jullie sportieve belevenissen!

Ook in 2019 gaan we verder op de ingeslagen weg! Want #sportersbelevenmeer #Assenede
 

Noot: Naast Assenede vielen ook Lovendegem (kleine gemeente) en Oudenaarde (grote gemeente) in de prijzen.

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies