Zieke paardenkastanje wordt gerooid

Geplaatst op 06/12/2018

Op Bassevelde Dorp

Paardenkastanje op Bassevelde Dorp wordt uit veiligheidsoverwegingen gerooid.

 

De burgemeester heeft het besluit genomen één van de bekende paardenkastanjebomen op de hoek van Bassevelde Dorp en de Kaprijkestraat te rooien. De boom maakt onderdeel uit van het beschermde dorpsgezicht van Bassevelde, maar is al een tijdje ziek door de droge zomer.

Op de stam staan zwammen en het wortelgestel is mogelijk zwaar aangetast. Samen met het Agentschap Onroerend Erfgoed en een erkende boomverzorger werd daarom beslist de boom te rooien uit veiligheidsoverwegingen. De boom zal voorlopig niet heraangeplant worden.

Er zal eerst bekeken worden hoe de andere bomen in de dreef op het Dorp in Bassevelde evolueren. Daarnaast wordt een beheersplan opgemaakt voor Bassevelde Dorp waarin ook het beheer van de bomen opgenomen is.

Info: Dienst Milieu, 09 341 95 92, milieu@assenede.be

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies