U13Cup pakt opnieuw uit met Europese kleppers

Geplaatst op 05/02/2018

Affiche U13Cup 2018 bekend

U13Cup pakt opnieuw uit met Europese kleppers

25, 26 en 27 mei zijn de terreinen van KVV Klauwaarts Bassevelde het decor voor de 23ste editie van de U13Cup. Met onder andere Sporting Lissabon, Valencia CF, Tottenham Hotspur en Bayer 04 Leverkusen op de affiche belooft het opnieuw een absolute topeditie te worden.

De U13Cup is één van de meest prestigieuze jeugdvoetbaltornooien die ons land rijk is. Door een kwalitatief hoogstaande organisatie werd in de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd. Heel wat internationale voetbaltoppers prezen de voorbije jaren steeds de perfecte organisatie en bestempelden het tornooi als één van de beste van Europa. De U13Cup wordt dan ook niet voor niets de Champions League voor U13  genoemd.

Het tornooi zal ook in 2018 die reputatie volledig waarmaken. Zo strikten de organisatoren opnieuw een pak topnamen. Met de eigen U13Cup-selectie, de selectie Het Nieuwsblad, SV Zulte Waregem, KAA Gent, Racing Genk, Club Brugge en RSCA Anderlecht zijn opnieuw de beste voetbalscholen uit het land te gast.

Uit Nederland worden AZ Alkmaar en PSV Eindhoven verwacht. Ook  vaste gasten Bayer 04 Leverkusen, FC Nantes, Next Gen USA en Celtic FC zijn opnieuw van de partij. Uit de Premier League mogen de Basseveldenaren Tottenham Hotspur verwelkomen. Een club met een grote aanhang in de regio.

Sporting Lissabon en Valencia CF zijn debutanten op het tornooi. “We zijn zeer fier deze twee ploegen voor de eerste keer te mogen verwelkomen”, zegt tornooidirecteur John De Pauw. “Met Valencia hebben we echte Spaanse topclub te pakken. Zes keer kampioen, 9 Spaanse bekers, meerdere Europacups  en een fantastische jeugdvoetbalopleiding die samen met FC Barcelona tot de beste ter wereld wordt beschouwd. Met Sporting Lissabon hebben we de enige club ter wereld die met Figo en Ronaldo twee spelers voortbracht die de Gouden Bal wonnen. Geen enkele jeugdopleiding ter wereld die dat soort adelbrieven kan voorleggen. Ik kijk dan ook vol goesting uit naar het laatste weekend van mei.”

Info: www.u13cup.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies