17 Nieuwe laanbomen aangeplant in Bassevelde.

Geplaatst op 15/03/2018

Bijenwerkgroep en lagere schoolkinderen planten bij-vriendelijke laanbomen.

Kinderen van de twee Basseveldse basisscholen hebben deze voormiddag 17 nieuwe laanbomen aangeplant langs de  oude spoorwegbedding in het centrum van Bassevelde.

De bomen kwamen er dankzij de Bijenwerkgroep Assenede en de gemeente Assenede die op die manier de bomen die verdwenen voor de bouw van het Dorpshuis willen compenseren. “We hebben speciaal gekozen voor lindes en esdoorn”, zegt Hendrik Haers van de Bijenwerkgroep Assenede. “Dat zijn bomen die in het voorjaar extra veel bloesem produceren en dat is goed voor de bijenpopulatie in onze gemeente.”

Oorkonde

De bijengroep kreeg deze voormiddag ook een speciale oorkonde van de van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond voor hun vele inspanningen die ze al leverden om van Assenede een bij-vriendelijke gemeente te maken. Zo werden er sinds de ondertekening van het charter ‘bij-vriendelijke gemeente’ in 2015 al vele bloembollenacties georganiseerd, bloemenweides ingezaaid, waren er verschillende boomplantacties en werden er tal van bijenhotels geplaatst.

Helpende handen

Deze ochtend zorgden de leerlingen van de Basseveldse scholen nog voor een extra bij-vriendelijk plekje ‘bij’. “We kunnen alle helpende handen gebruiken. Elke kleine bijdrage is een meerwaarde voor de werkgroep.”, zegt Hendrik Haers. Achteraf werden de kinderen getrakteerd op een heerlijke kop dampende tomatensoep gemaakt van verse tomaten uit de tuintjes van de Basseveldse Volkstuinvrienden.

Mensen die zich willen aansluiten bij de Bijenwerkgroep kunnen zich aanmelden via bijenwerkgroep.assenede@gmail.com of hendrikhaers@hotmail.com.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies