Sportieve ambtenaren beleven meer

Geplaatst op 21/03/2018

#sportieveambtenarenbelevenmeer in #Assenede

Onder de noemer #sportersbelevenmeer, de slogan van Sport Vlaanderen, zet de gemeente Assenede dit jaar volop in op Sport op het Werk.

 

Er werd een sportieve werkgroep opgericht en een heel jaar door worden sportieve activiteiten ingericht. Zo organiseert de sportdienst elke derde dinsdag van de maand een sportieve middagpauze. Vandaag kan er geproefd worden van badminton, volgende maand wordt er een loopzoektocht georganiseerd, er staat ook spinning op het programma. Een heel gevarieerd aanbod. Er wordt ook rekening gehouden met de collega’s die het iets minder actief wensen aan te pakken.

Hiervoor organiseert de Dienst Toerisme elke maand een wandeling langs een mooi plekje in de gemeente.

“Maar we gaan nog een pak meer doen”, zegt sportfunctionaris Annelore Van de Kerckhove. “Zo starten we in mei met de Kubb Cup, een eigenzinnig Kubbtornooi waarbij collega’s elkaar op elk moment kunnen uitdagen voor een spelletje kubb op de werkvloer, we denken ook na over een fittest voor de collega’s, in september organiseren we een sportieve personeelsuitstap,….

Op dat vlak spelen we echt wel in op de slogan van Sport Vlaanderen, want ‘sportieve collega’s beleven meer’. Bovendien is het gezond. Zitten wordt niet voor niks het nieuwe roken genoemd. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s zijn. Diabetes, hart en vaatziekten, ... 78% van werknemers in ons land haalt de beweegnorm niet, die houdt in dat je 5 keer per week 30 minuten matig intensief beweegt.

Vandaar dat we onze collega’s aan het bewegen willen krijgen. Want een ambtenarenkorps dat beweegt is een beter ambtenarenkorps.” 

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies