Aanplant geboortedreef op Kapelledijk

Geplaatst op 06/03/2018

Aanplant geboortedreef op Kapelledijk

Komende zondag wordt op de Kapelledijk in Assenede een geboortedreef aangeplant. Alle (groot)ouders van kinderen geboren in het jaar 2017 werden uitgenodigd om er een boom aan te planten voor hun (klein)kind. Ook de rest van Assenede is welkom om te komen helpen planten.

Natuurpunt Meetjeslandse Kreken investeert al jaren in het mooie landschap van onze polders. Met de Kapelledreef werd enkele jaren geleden in samenwerking met de gemeente één van de meest karakteristieke dijken van Assenede aangekocht. Op de Kapelledijk stonden kaprijpe populieren. Na een kap volgt gelukkig ook een nieuwe aanplant onder de vorm van een geboortedreef.

Bij de aanplant kiest Natuurpunt bewust voor zomereik, een inheemse boom die is aangepast aan ons klimaat. Zomereiken hebben een veel langere levensduur dan de populier, zodat de nieuw te planten bomen ditmaal een mensenleven kunnen meegaan. Er worden ook 16 lindes geplant. Hun geurige bloesem is een belangrijke nectarbron voor bijen en geeft extra kleur aan onze polder.

Natuurpunt beschikt zelf over plantmateriaal, breng gerust je eigen spade mee om te helpen bij een vlot verloop van de plantactie.

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 14.00 uur op de Kapelledijk. De Kapelledijk ligt parallel met de Kapellestraat. Er wordt geplant tussen de kapel vlakbij de sporthal van Assenede en het kruispunt met de Leegstraat.  

Info: Wim Slabbaert, 0479 89 01 25, secretaris@NPMeetjesland.be, www.facebook.com/natuurpuntmeetjeslandsekreken

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies