Oosteeklo maakt zich op voor druk carnavalsweekend

Geplaatst op 07/03/2018

De vîrkens vieren carnaval!

Oosteeklo maakt zich op voor druk carnavalsweekend

Komend weekend viert Oosteeklo carnaval. En als de ‘carnavalvîrkens’ dit jaar één ding willen bewijzen dan is het wel dat carnaval niet alleen in Assenede, maar in gans onze  gemeente leeft.

Met de halfvastenstoet als hoogtepunt draagt Oosteeklo meer dan zijn steentje bij aan de titel van ‘Carnavalhoofdstad van het Meetjesland’. Al jaren trekken de ‘carnavalvîrkens’ aan de Oosteeklose carnavalkar. “Hier in Oosteeklo leeft carnaval nog echt. We ballen wel alles bewust in één weekend. Dat betekent dat we onze Prins of Prinses Carnaval pas de vrijdagavond van carnaval kennen. Dat lijkt raar, maar het zorgt er wel voor dat in dat ene weekend iedereen alles wil en kan geven”, zegt Stijn Van De Veire van de Carnavalvîrkens.

Carnaval belooft sowieso opnieuw zwaar de moeite te worden. Ze starten komende vrijdag 9 maart met de traditionele prinsenverkiezingen. Zaterdag organiseren ze er vanaf 14.00 uur een succesvolle kindercarnavalnamiddag met Urkie Purkie in de parochiezaal. ’s Avonds is er kroegentocht.

Het absolute hoogtepunt blijft uiteraard onze Halfvastenstoet op zondag 11 maart. Met varkentjesworp! Dan wordt het opnieuw over de koppen lopen in het centrum van Oosteeklo.

Iedereen welkom om komend weekend het ‘vîrken’ uit te hangen in Oosteeklo!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies