Nieuws - Loting U13 Cup levert opnieuw aantrekkelijke affiches op

Geplaatst op 10/04/2018

Loting U13 Cup levert opnieuw aantrekkelijke affiches op

Loting U13 Cup levert opnieuw aantrekkelijke affiches op

Gisteren werd in gemeenschapscentrum de Bijenkorf geloot voor de 23ste editie van de U13 Cup in Bassevelde. Heel wat prominenten, onder wie ook Beerschot-vedette Hernan Losada, kwamen er de gebruikelijke balletjes trekken.

De loting leverde alvast heel wat aantrekkelijke affiches op. De eigen Selectie U13Cup mag het tornooi op zaterdag 26 mei op gang trappen met een wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Lille OSC. Daarnaast nemen ze het in de groepsfase ook op tegen KRC Genk en titelverdedigers Celtic FC.

In Reeks B krijgen we een ouderwetse Club Brugge – AA Gent voorgeschoteld. Valencia CF en FC Nantes vervolledigen de reeks.

In reeks C mogen Sporting Clube de Portugal, AZ Alkmaar, Tottenham Hotspur en SV Zulte Waregem strijden voor een plek in de kruisfinales. Bayer Leverkusen, PSV Eindhoven, RSC Anderlecht en Selectieteam Nieuwsblad mogen onder elkaar uitmaken wie groep D wint.

“Het belooft opnieuw een onvergetelijke editie te worden”, zegt tornooidirecteur John De Pauw. “We kijken uit naar de prestaties van onze eigen jongens, daarnaast is er het duel Club Gent en met Valencia en Sporting Lissabon ontvangen we twee zeer grote voetbalscholen. Sporting Lissabon is nog steeds de enige club ter wereld die met Figo en Ronaldo twee spelers voortbracht die de Gouden Bal wonnen. Geen enkele jeugdopleiding ter wereld die dat soort adelbrieven kan voorleggen.”

De U13Cup gaat door van 25 tot en met 27 mei op de terreinen van KVV Klauwaarts in Bassevelde. Op vrijdag is er naast de openingswedstrijd tussen de U17 van Club brug en de U17 van Sporting Lokeren ook een fashion- en afterworkevent. Meer info www.u13cup.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies