Assenedenaar Milan Standaert (13) kijkt uit naar zijn eerste U13CUP

Geplaatst op 22/05/2018

Zaterdag start Champions League voor miniemen

Milan Standaert kijkt uit naar eerste U13Cup

“Voor eigen volk spelen is een extra uitdaging"

In Bassevelde is iedereen klaar voor de start van de U13Cup. De vele jonge voetballers staan nu al te trappelen om hun kunnen aan het Basseveldse publiek te tonen. Voor één speler wordt het tornooi extra speciaal. Assenedenaar Milan Standaert (13) staat in het doel van Club Brugge en speelt voor het eerst een groot tornooi voor eigen publiek.

Milan begon zijn nog jonge voetballoopbaan als veldspelertje bij de U6 van FC Assenede. Op een trainingsstage in Wachtebeke bleek Milan echter over het nodige keeperstalent te beschikken en zo ruilde hij zijn voetbalshirt voor een keeperstrui en een paar handschoenen. Geen verkeerde keuze. Zo speelt Milan ondertussen zeven jaar bij Club Brugge en is hij zaterdag en zondag samen met zijn teammaats te bewonderen tijdens de prestigieuze U13Cup.

Milan, een tornooi voor eigen volk, brengt dat geen extra stress met zich mee?

“Niet echt. Ik zie het wel als een extra uitdaging. De affiche is ook erg mooi. We spelen tegen AA Gent een echte derby. Daarnaast zitten ook Valencia en Nantes in de groep. Naar ’t schijnt twee supergoede ploegen. Met Club heb ik al veel mooie tornooien gespeeld, maar het zal de eerste keer zijn dat we tegen een Spaanse ploeg spelen. Het is altijd afwachten wat dat geeft. Zo hebben we al tegen heel wat Engelse teams gespeeld, maar Spaans voetbal is toch iets anders,….”

Komen er veel familieleden en vrienden kijken?

“Dat denk ik wel. Vorig weekend speelden we in Rotterdam. Da’s niet echt bij de deur voor de supporters. Nu we in Bassevelde spelen zal iedereen er wel zijn.”

Je zit ook op internaat in Brugge. Ben je ondertussen een Bruggeling of mogen we je nog steeds Assenedenaar noemen?

“Dat tweede. Het is nog maar mijn eerste jaar op internaat. In het begin was het niet makkelijk, maar ondertussen heb ik volop mijn draai gevonden. Het derde trimester had ik zelfs geen heimwee meer.”

Er speelden al heel veel vedetten op de U13Cup. Zijn er spelers waar jij naar op kijkt? Heb je een voorbeeld?

“Gianluigi Buffon. Echt een fantastische keeper. Hij heeft alles. Stijl, uitstraling en veel passie.”

Durf je jezelf aan een pronostiekje wagen voor komend weekend?

“Daar gaan we niet aan beginnen. We gaan gewoon ons best doen en genieten van de ervaring!”

Bedankt Milan!

#sportersbelevenmeer #Assenede

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies