Verlichte landelijke fietsroute

Geplaatst op 21/08/2018

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september.

Landelijke Gilden pakken na twaalf jaar opnieuw uit met verlichte landelijke fietsroute

 

“Fietstocht moet tweedaags feest van het licht worden”

Twaalf jaar geleden organiseerde de Landelijke Gilde van Boekhoute voor het laatst zijn legendarische verlichte boerderijentocht. Te veel werk en een gebrek aan gemotiveerde vrijwilligers zorgde ervoor dat het succesvolle evenement een stille dood stierf. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september pakken de landelijke gilden van Assenede en Boekhoute na twaalf jaar afwezigheid eindelijk uit met een langverwachte opvolger: een verlichte landelijke fietsroute.

Waarom hebben jullie er zo lang over gedaan om opnieuw iets te organiseren?

“De tijd was gewoon niet rijp”, zegt Mario Boelens van de Landelijke Gilde van Boekhoute. “Onze bestuursleden hadden allemaal veel werk en we stonden er alleen voor. Doordat ook de Landelijke Gilde van Assenede nu ook op de kar springt, staan we er niet alleen voor. Door het samen te organiseren bestrijken we een groter gebied, maar verdelen we ook de werklast.”

Ook het concept is gewijzigd?

“Klopt. Vroeger bepekten we ons tot verlichte boerderijen. Maar het platteland is veel meer dan alleen boerderijen. Daarom roepen we iedereen op die langs het 25 kilometerlange parcours woont, zijn of haar woning te verlichten.”

Welk parcours volgt jullie verlichte fietsroute?

“We maken een lus van 25 kilometer tussen Assenede en Boekhoute langs landelijke wegen. Er kan op twee plekken gestart worden. Op het bedrijf van de familie Vercauteren-Rotthier op ’t Schare in Boekhoute en op het bedrijf van Geert De Smet in de Kloosterstraat in Assenede.”

Waarom moeten de mensen komen?

“Gewoon omdat het een prachtig verlicht spektakel wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op mooie prijzen. Iedereen krijgt bovendien een lekkere pannenkoek, een lotuskoek en een verlicht bandje.”

Jullie roepen ook iedereen die langs het parcours woont op om hun woning te verlichten.

“Bedoeling is om er een supersfeervol weekend van te maken. Uiteraard zullen wij en onze leden daar alles aandoen. Zo worden er langs gans het parcours lantaarntjes geplaatst, maar het zou nog mooier zijn mochten de omwonenden ons helpen mee de route te verlichten. Iedereen langs het parcours krijgt sowieso vijf lichtjes om mee te starten.”

Praktisch:

Verlichte landelijke fietsroute

+/- 25 kilometer

Starten tussen 19.30 en 21.00 uur

-          Bedrijf Vercauteren-Rotthier, Schare 16, 9961 Boekhoute

-          Bedrijf Geert De Smet, Kloosterstraat 10, 9960 Assenede  

Inschrijven

-          € 5,00 op de startplaats.

Meer info via http://assenede.landelijkegilden.be

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies