Notelaarsbrug definitief open, Oosterputbrug gaat dicht

Geplaatst op 24/08/2018

Veel nijverheid rond het Leopoldskanaal

Komende dinsdag 28 augustus wordt de Notelaarsbrug over het Leopoldskanaal in Boekhoute opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Tegen 16.00 uur moet de brug opnieuw open zijn voor alle verkeer. Het openstellen van de brug betekent meteen ook dat kan begonnen worden met de heraanleg van de Oosterputbrug, de tweede brug over het Leopoldskanaal. Die brug wordt afgesloten op woensdag 29 augustus om 6.00 uur.

De waterwegbeheerder liet de Notelaarsbrug in februari 2015 afbreken omdat er problemen waren met de veiligheid van de brug. De brug is erg belangrijk voor de landbouw in de omgeving en ligt in een populair wandel- en fietsgebied dat deel uitmaakt van het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk van Toerisme Meetjesland.  De volledig heraanleg van de Baileybrug uit 1948 kostte 300.000 euro en startte eind maart. Eenmaal beide bruggen klaar zijn zal de Oosterputbrug via een speciaal portiek afgesloten worden voor zwaar verkeer.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies