Nieuwe locatie IBO 't Kreekje

Geplaatst op 29/08/2018

In de voormalige fabrieksgebouwen van ECA.


Kinderen verhuizen zelf speelgoed en meubilair naar nieuwe locatie IBO ’t Kreekje

 

Vrijdag verhuist het initiatief buitenschoolse opvang van het OCMW in Assenede naar zijn nieuwe locatie in de oude ECA-gebouwen aan de Leegstraat. Vandaag zijn de kinderen volop in de weer om de spulletjes van hun oude stekje naar hun nieuwe thuis te verhuizen.

IBO ’t Kreekje is al enkele jaren een vaste waarde in de voormalige schoolgebouwen naast de sporthal in de Kapelledreef. Die gebouwen hebben ondertussen een respectabele leeftijd en vertonen bouwfysisch soms kleine gebreken. Omdat zich een opportuniteit voordeed, verhuist IBO ’t Kreekje nu naar de overkant van de straat. Zo krijgt IBO ’t Kreekje een nieuw onderkomen in de voormalige fabrieksgebouwen van ECA in de Leegstraat. Daar hebben de kinderen meer ruimte om zich te ontplooien en kan nog kwalitatievere dienstverlening aangeboden worden.

Hulp

Omdat zo’n verhuis wel wat voeten in de aarde heeft, kunnen de mannen van de technische dienst alle hulp gebruiken. Die komt vandaag van de kinderen die zelf hun klein meubilair en speelgoed verhuizen. Een speels gebeuren waarbij ze meteen ook de kans krijgen hun nieuwe locatie te ontdekken. Het enthousiasme rond de verhuis is bij de kinderen dan ook erg groot. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar vrijdag. Dan openen de nieuwe gebouwen. Met de verhuis is zo’n 60.000 euro gemoeid.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies