Onthulling Gîrnaertbeeld

Geplaatst op 11/09/2018

Tijdens de Gîrnaertfeesten in Boekhoute.

Gîrnaertfeesten trappen af met onthulling Gîrnaertbeeld

Komende donderdag starten de Gîrnaertfeesten met het afhalen van de Gîrnaert in de Haven van Boekhoute. Om 18.30 uur wordt de kleurrijke stoet op Boekhoutedorp verwacht. Daar wordt het nieuwe beeld ‘De Gîrnaert’, dat ter ere van de Boekhoutse vissers werd ontworpen, onthuld aan het grote publiek.

2018 is een speciaal jaar voor Boekhoute, het vissersdorp zonder haven. Zo is 2018 het jaar dat onze twee nog overblijvende vissers de netten definitief aan de haak hingen. Eric Rammeloo en Patrick Verschraege hielden jarenlang de Boekhoutse vissersvlag hoog. Ze zorgden er met hun twee voor dat de bekende kenletters B.O.U. nog steeds iets betekenen in het visserijwereldje.

Nu Eric en Patrick definitief gestopt zijn, wil de gemeente er samen met de organisatoren van de Gîrnaertfeesten alles aan doen om de gedachte aan ons rijke vissersverleden in Boekhoute levendig te houden. Daarom werd een speciaal beeld ontworpen ter ere van de vissers. ‘De Gîrnaert’ wordt komende donderdag rond 18.30 uur op het dorp onthuld.

Druk programma

Een mooiere start kunnen de Gîrnaertfeesten zich niet wensen. Gîrnaertfeesten die ook in 2018 blijven groeien en vernieuwen.

Zo pakken de feesten op zaterdagmiddag (vanaf 16.30 uur) uit met Boekhoute Boulevard. Een groot kinderfeest waarbij de kinderen van Boekhoute samen met de tekenaar van Musti de grootste krijttekening van het land proberen te maken. Daarnaast is er kinderanimatie, springkastelen, de Gîrnaertworp,….

’s Avonds is er voor de eerste keer Saturday Night Fever. Een muziekfestijn met Belle & Les Beaux, Waterfront plays Simpleminds en DJ Sven Ornelis.

Zondag is uiteraard de dag van de befaamde Gîrnaertstoet. Een spektakel dat nog steeds honderden mensen van heinde en ver naar Boekhoute lokt.

Meer info over de Gîrnaertfeesten en het volledige programma via www.girnaertfeesten.be.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies