Aan-z organiseert een digitale week.

Geplaatst op 05/09/2018

Vanaf 15 oktober 2018.

Digitale week

Voor inwoners uit Assenede, Kaprijke, Sint-Laureins, Terneuzen en Wachtebeke

De digitale week  is een jaarlijkse periode om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van de digitale cultuur.

We worden allemaal digitaal, of het nu op de computer, voor de tv, aan de telefoon is.

Tussen 15 oktober en 2 november kunt u deelnemen aan allerhande activiteiten die 1 of meerdere aspecten van de digitale wereld toelichten. De meeste zijn gratis activiteiten, voor enkele betaalt u een kleine bijdrage. Voor jong en oud.

Gelieve tijdig in te schrijven, plaatsen zijn beperkt. Inschrijven bij voorkeur via internet (www.aan-z.eu).

Vragen?  0115 - 56 30 15 (vanuit Nederland) of 09 344 36 10 (vanuit België) of info@aan-z.eu.

 

Skype: beeldtelefonie, gratis of betaalbaar, nationaal en internationaal

Weet u dat er de mogelijkheid bestaat om met iemand te bellen en deze ook te kunnen zien? Of dit nu iemand van dezelfde kern is, of van een land of een werelddeel verder weg. De kosten zijn minimaal en in veel gevallen is het zelfs gratis. Uw familie is op reis en u wilt ze toch graag horen of zien? Of zij willen beelden van hun reis delen met u? Uw kinderen of kleinkinderen wonen in het buitenland maar u ziet ze niet zo vaak?

Dan kan Skype een uitkomst bieden. U krijgt uitleg over het gebruik van Skype en gaat vervolgens verder aan de slag. Breng uw eigen toestel mee en een hoofdtelefoon met microfoon indien u dit heeft. Heeft u ook al een Microsoft-account? Neem dan ook die inloggegevens mee.

Maandag 15.10.2018 | 13.30 -15.30 uur | aan-z, Markt 1, Axel | gratis

 

Laat maar draaien (op zonne-energie)

Maak gebruik van de kracht van de zon. Vandaag knutselt u een bloem in elkaar en laat die aan de hand van een zonnecel, een motor en wat zonlicht draaien. Met medewerking van Bio Base ETC. Voor jong en oud. Kinderen tussen 9-11 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Woensdag 17.10.2018 | 10.00 -12.00 uur | Bio Base ETC, Zeelandlaan 2, Terneuzen | € 4,50

 

Knoppenspreekuur: tips voor apparaten met toetsen

Zorgt een digitaal toestel voor moeilijkheden? Blokkeert een programma? Wilt u graag weten hoe u dit oplost en verder aan de slag gaat?
Hier kunt u gratis terecht met uiteenlopende vragen over toestellen met toetsen of knoppen.

Breng het toestel waar u een vraag over heeft mee.

Donderdag 18.10.2018 | 10.00 -12.00 uur | LDC De Piramide, Moestuinstraat 22, Assenede | gratis

In Assenede ook elke 3e donderdag van de maand

Donderdag 25.10.2018  | 10.30 -12.00 uur | Wijkcentrum De Triangel, Korte Kerkstraat 26, Terneuzen | gratis

In Terneuzen ook elke 2e en vierde donderdag van de maand.

In Axel ook elke 2e woensdag van de maand | 10.00 -12.00 uur |  De Ruyterstraat 1-11, Axel  | gratis

 

Website bouwen

U surft op het internet maar wilt nu graag zelf een website bouwen? U wilt iets delen met anderen? Hoe begint u daar aan? Welke zijn de mogelijkheden? Wat gaat het kosten?  Hoe past u uw website aan eens deze klaar is? In deze sessie leert u kennis maken met onder meer Wordpress.

Donderdag 18.10.2018 | 13.30 -15.00 uur | Wijkcentrum De Triangel, Korte Kerkstraat 26, Terneuzen | gratis

 

Digitale platenkoffer

Welk liedje wilt u graag opnieuw horen? Via internet vindt u nagenoeg alles, zowel van vroeger als van nu. Zoek uw lievelingsnummer op via Youtube. Ook voor familie/mantelzorg, buurtbewoners en geïnteresseerden. Aanmelden niet nodig.

Vrijdag 19.10.2018 |14.00 - 15.00 uur | SVRZ locatie De Vurssche, Rooseveltlaan 1, Axel | gratis

 

Een smartphone, is dat iets voor mij?

Het is een vraag die u misschien wel al zelf stelde. Hier krijgt u mogelijks een antwoord op die vraag. We leggen u alvast uit wat allemaal kan met zo'n toestel, hoe moeilijk ( of gemakkelijk) het is om het te gebruiken, welk toestel u best koopt want er zijn heel veel soorten in heel veel prijsklassen. En, last but not least, wat kost zo’n toestel eens u het gaat gebruiken? Er is tevens de kans om vragen te stellen. Wees overtuigd, na deze sessie zijn alle twijfels weg en zal uw keuze een stuk gemakkelijker zijn.

Maandag 22.10.2018 | 13.00 - 16.00 uur | LDC De Piramide, Moestuinstraat 22 , Assenede | gratis

 

Fun Foto

Met onze smartphone maken we duizend en één herinneringen. Één klik op de knop en we hebben een leuke foto, alleen, met vrienden of familie.  Tijdens deze activiteit maken we een unieke foto, we maken hiervoor gebruik van de digitale camera en bewerken de foto met allerlei knutselgerief. Jullie gaan naar huis met een originele foto! Breng uw smartphone mee of maak gebruik van een smartphone ter plaatse.

Woensdag 24.10.2018 | 13.30 - 15.30 uur | Basisschool ’t Zwaluwnest, Zwaluwlaan 64, Wachtebeke | gratis

 

Zoeken en vinden online

Wilt u graag het weerbericht bekijken maar het weerbericht is net voorbij? U weet de naam van een restaurantje om iets lekkers te gaan eten, maar wat was het adres nu weer? Dat zijn maar een paar voorbeelden, maar hoe vindt u nu de juiste informatie in die massa aan gegevens op het internet?  Ontdek hoe u op internet eenvoudig en snel kunt vinden wat u zoekt. Dit kan zowel op smartphone, tablet of laptop. Breng uw toestel mee want na afloop is er misschien wel ruimte om zelf aan de slag te gaan.

Donderdag 25.10.2018 | 13.30 - 16. 00 uur | Wijkgebouw Sint - Albert, Van Milstraat 2, Sas van Gent | gratis

 

Braintrainer

De braintrainer is een systeem om het denkvermogen en het geheugen te stimuleren.  Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met familie, mantelzorgers of begeleiders een familieboek of een quiz gemaakt worden.

Bent u benieuwd? Kom dan langs en doe eens een quiz of spelletje op zo’n braintrainer. Aanmelden niet nodig.

Vrijdag 26.10.2018 |14.00 - 15.00 uur | SVRZ locatie De Vurssche, Rooseveltlaan 1, Axel | gratis

 

Aan de slag met populaire apps

U hoorde wellicht al van "Whatsapp", "Google maps", "bankieren", "navigeren", … Allemaal applicaties (apps) of toepassingen die te gebruiken zijn op de smartphone en de meeste ook op de tablet. In deze bijeenkomst ziet u wat u er mee kun doen. U ontdekt de basis van de verschillende apps, u krijgt informatie over mogelijke kosten en moeilijkheden.

Misschien denkt u “dat is niets voor mij” of “ik zal dat toch niet gebruiken”, maar weet dat u bijvoorbeeld op die manier gratis kunt bellen, zelfs van en naar het buitenland, dat u perfect kunt navigeren zoals bij de duurste gps-toestellen, dat apps u op velerlei manieren kunnen helpen bij de meest voor de hand liggende zaken.  Gelieve uw smartphone of tablet mee te brengen.

Maandag 29.10.2018 | 13.00 – 16.00 uur | LDC De Piramide, Moestuinstraat 22 , Assenede | gratis

 

Maak kennis met de wereld van 3D-print

In het Industrieel Museum Zeeland kunt u kennismaken met de wereld van 3D printers: hoe werkt het en wat kunt u ermee doen.  En u kunt ook zelf aan de slag met de 3D-pennen, er zal deskundige begeleiding aanwezig zijn.

Dinsdag 30.10.2018 | 14.00 – 15.30 uur | Industrieel Museum, Westkade 114, Sas van Gent | € 4,00

 

Uw eigen strip

Jommeke, Kiekeboe, K3, Suske en Wiske en veel andere personages zijn voor jong en oud zeer bekende figuren. In een wereld waar alles digitaal wordt, is het niet moeilijk om zelf het hoofdpersonage te zijn van uw favoriete strip! Door leuke quotes te knutselen, een smartphone en een beetje fantasie maken we zelf een stripverhaal, waarin u de hoofdrol speelt.

Woensdag 31.10.2018 | 13.30 - 16.30 uur | LDC De Piramide, Moestuinstraat 22 , Assenede | gratis

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies