Nieuwe gemeente- en OCMW-raad officieel geïnstalleerd

Geplaatst op 04/01/2019

Alle raadsleden legden succesvol de eed af

Nieuwe gemeente- en OCMW-raad officieel geïnstalleerd

Gisterenavond werd in Assenede de nieuwe gemeenteraad voor de komende zes jaar geïnstalleerd. Alle 23 raadsleden legden succesvol hun eed af als raadslid. De 23 vormen volgens het nieuwe Decreet Lokaal Bestuur ook de nieuwe OCMW-raad. Daarnaast legden ook de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst hun eed af. De gemeenteraad koos ook zijn vijf kandidaten voor de politieraad. 

De gemeente- en OCMW-raad tellen met SamenPlus, Anders en Vlaams Belang drie fracties. Met 13 zetels is SamenPlus de grootste fractie. Anders telt 8 zetels, Vlaams Belang twee zetels. Lieve Goethals is fractieleider voor SamenPlus, Trees Van Eykeren voor Anders en Stijn Van Hamme voor Vlaams Belang.

Philippe De Coninck (SamenPlus) begint aan zijn vierde termijn als burgemeester van Assenede.

Servaas Van Eynde (SamenPlus), David Vercauteren (SamenPlus), Alex Meulebroeck (SamenPlus) en Chantal Bobelijn (SamenPlus) legden de eed af als schepen.

Hilde Baetslé legde de eed af als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en wordt bijgevolg van rechtswege toegevoegd aan het schepencollege en het vast bureau.

Lieven Rummens wordt vanaf 01.04.2019 gemeenteraadsvoorzitter. Tot die tijd neemt burgemeester Philippe De Coninck die rol over. 

Het college van burgemeester en schepenen

Burgemeester Philippe De Coninck

Burgerlijke stand, bevolking, politie, justitie, erediensten, veiligheid, personeel, IT, digitalisering.

Eerste schepen Servaas Van Eynde

Financiën, jeugd, klimaat en Autonoom Gemeentebedrijf Assenede.

Tweede schepen David Vercauteren

Feestelijkheden, technische dienst, lokale economie, KMO, communicatie, burgerparticipatie, landbouw en polders.

Derde schepen Alex Meulebroeck

Openbare werken, nutsmaatschappijen, waterlopen, gebouwen en ruimtelijke ordening.

Vierde schepen Chantal Bobelijn

Sport, ontwikkelingssamenwerking, onderwijs, cultuur, bibliotheek, toerisme en dierenwelzijn.

Vijfde schepen Hilde Baetslé

2019-2021: Sociale zaken, welzijn en seniorenbeleid, stedenbouw en milieu.

Door het nieuwe Decreet Lokaal Bestuur vormen de leden van de gemeenteraad ook meteen de OCMW-raad. De leden van het schepencollege vormen het vast bureau.

 

Politieraad

David Vercauteren (SamenPlus) Evert Geldhof (SamenPlus), Lieven Rummens (SamenPlus), Guido Van De Veire (Anders) en Nick Van Zele (Anders) zijn de Asseneedse vertegenwoordigers in de politieraad.

Bijzonder Comité Sociale Dienst

Hilde Baetslé legde gisteren de eed af als voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst.

Rudy Dumeez (SamenPlus), Erika Dhaese (SamenPlus), Lieselotte Van Hoecke (SamenPlus), Koen Buysse (Anders), Monique Verschorren (Anders) en Andy De Muynck (Vlaams Belang) legden de eed af als leden van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Noot: Koen Buysse (Anders) diende gisterenavond zijn ontslag in als lid van het bijzonder comité  sociale dienst en zal in de nabije toekomst officieel vervangen worden door Trees Van Eykeren (Anders).

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies