Gratis inzameling van kerstbomen op 18 januari

Geplaatst op 08/01/2019

Geef uw kerstboom een tweede leven als bodemverbeteraar

Op vrijdag 18 januari van 18.00 uur tot 20.00 uur organiseert afvalintercommunale IVM een grote kerstboominzameling in Assenede. De opgehaalde kerstbomen worden verhakseld tot structuurmateriaal dat nadien kan ingezet worden in het composteringsproces van groenafval. 

Op die manier worden de kerstbomen teruggegeven aan de natuur als bodemverbeteraar. Met de inzamelingsactie wil IVM een duurzaam en milieuvriendelijk antwoord bieden op de vele kerstboomverbrandingen in de regio. Die zijn allesbehalve milieuvriendelijk en allesbehalve veilig

De kerstbomen kunnen van 18.00 uur tot 20.00 uur afgegeven worden op de evenementenweide achter het gemeentehuis in de Kloosterstraat of op de parking van het jeugd- en sportterrein Ter Walle, Stroomstraat 8 in Oosteeklo. Enkel particulieren kunnen terecht. Bovendien worden enkel ‘natuurlijke’ kerstbomen aanvaard. Wie een kerstboom komt aanleveren dient eerst de versiering, de pot en de kluit en/of de houten/kunststof voet te verwijderen. IVM zorgt voor een bemande inzamelcontainer.

Info: Milieudienst, 09 341 95 92, milieu@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies