Leerlingen gemeentelijke basisschool 'De Duizendpoot' maken kennis met dode hoek

Geplaatst op 14/10/2019

Verkeerslessen op dorpsplein in Bassevelde

Wat is nu precies die fameuze 'dode hoek' bij een vrachtwagen? De vierde-, vijfde- en zesdejaars van gemeentelijke basisschool De Duizendpoot uit Bassevelde mochten deze voormiddag plaatsnemen in de cabine van een echte vrachtwagen om het gevaar met hun eigen ogen te aanschouwen.

De gemeentediensten zorgden ervoor dat het dorpsplein in Bassevelde voor de gelegenheid volledig verkeersvrij was. Vrachtwagenchauffeur Tony Bauwens van Transport Verhofstadt uit Wachtebeke maakte graag tijd vrij om de leerlingen van de gemeentelijke basisschool de gevaren van de fameuze dode hoek te leren kennen. “Het is superbelangrijk dat scholieren met hun eigen ogen kunnen zien waar een vrachtwagenchauffeur allemaal rekening mee moet houden in het verkeer. Op die manier weten ze in de toekomst hoe ze zich best gedragen als ze geconfronteerd worden met een vrachtwagen tijdens een echte verkeerssituatie.”

Gezien worden

Tony Bauwens heeft al meer dan dertig jaar ervaring als chauffeur. “Het is ongelofelijk wat we soms meemaken op de baan. Dit soort lessen zijn superbelangrijk om jonge kinderen wat verkeersopvoeding bij te brengen. Het is veel meer dan een lesje over de dode hoek. We willen hen een attitude bijbrengen. Zien is bijvoorbeeld één ding in het verkeer, maar gezien worden is minstens even belangrijk. Daarom druk ik vandaag alle leerlingen op het hart om altijd een geel hesje te dragen op de fiets tijdens de donkere maanden.”

Teamwerk

De leerlingen van De Duizendpoot waren aandachtige toeschouwers. Toen ze zelf achter het stuur mochten kruipen, beseften ze ook het belang van een goede houding in het verkeer. “Echt, een veilig verkeer is het resultaat van teamwerk en begint bij elke weggebruiker. Groot of klein”, besluit Tony Bauwens.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies