Project Route2School

Geplaatst op 02/10/2019

Uw mening telt.

De scholen in de gemeente Assenede werken, samen met het gemeentebestuur en de provincie Oost-Vlaanderen, mee aan het project Route2School.

 

Via dit project willen we een grondige analyse laten maken van de verkeersveiligheid op onze schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen. Hiervoor roepen we in de eerste plaats uw hulp in! We willen niet alleen leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie betrekken.

Via Route2School krijgt u de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op schoolroutes te melden.

Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn cruciaal om de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt te maken. Ook kan u mee nadenken over oplossingen.

We willen samen met u op zoek gaan naar goede oplossingen om de verkeersveiligheid van onze leerlingen te verbeteren.

Langs deze weg willen we dan ook een warme oproep doen om deel te nemen aan dit project. Uw inbreng is namelijk zeer belangrijk om mee de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren! Voor het Route2School-project verzamelen we van 14 oktober 2019 tot en met 24 november 2019 zoveel mogelijk data.

In een volgende stap volgt een grondige analyse van de verzamelde data die besproken wordt met de gemeente Assenede, politie en de scholen. De resultaten van het project zullen uiteindelijk publiek meegedeeld worden, zodat iedereen ziet welke stappen we ondernemen om de verkeersveiligheid van de leerlingen te verbeteren. 

Meer info over het project: www.route2school.be  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies