Tientallen buurtbewoners nemen heraangelegd Tereeckensche voetpad in gebruik

Geplaatst op 21/10/2019

Nieuwe trage weg valt in de smaak

Tijdens de Dag van de Trage Weg hebben afgelopen zondag tientallen buurtbewoners het heraangelegde Tereeckensche voetpad in Oosteeklo ingewandeld. De gemeente Assenede investeerde 155.000 euro om de trage weg in ere te herstellen.

Het resultaat is een goed bewandelbare en berijdbare weg die een prachtig stukje natuurgebied tussen de Vlasgaardstraat in Oosteeklo en Tereeken in Ertvelde ontsluit. Assenede investeert al meer dan een decennium in zijn trage wegen. Ze zijn vaak het groene alternatief voor Koning Auto.

Het Tereeckensche voetpad is één van de oudste trage wegen uit onze gemeente. In oktober 2010 gingen tientallen vrijwilligers aan de slag om trage weg nummer 22 opnieuw toegankelijk te maken. De weg was volledig verwilderd. Maar na een dagje de handen uit de mouwen steken, kon deze trage weg negen jaar geleden officieel geopend worden. Veel meer dan een smal pad tussen de weiden was het niet. Maar de liefde voor trage weg 22 was wel geboren.

De afgelopen drie maand werd het Tereeckensche voetpad volledig heraangelegd tot een brede en goed berijdbare weg waar zowel wandelaars, fietsers als ruiters gebruik van kunnen maken. Gisteren mochten de buurtbewoners de trage weg eindelijk in gebruik nemen.

Het heraangelegde Tereeckensche voetpad viel duidelijk in de smaak. Er mocht dan ook geklonken worden achteraf tijdens een gezellige buurtreceptie. Ook de komende jaren wil de gemeente Assenede blijven investeren in de heropwaardiering van kerkwegels, holle wegen, bospaden en veldwegen. Met het Tereeckensche voetpad als schoolvoorbeeld.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies