Bib en dienst Vrije Tijd gaan (tijdelijk) verhuizen wegens verbouwingswerken

Geplaatst op 25/10/2019

Van 25 tot en met 30 november plannen we een verhuisweek

De bib gaat verbouwen en wordt in de toekomst een echte belevingsbibliotheek. De werken starten nog in december en zullen meer dan een jaar duren. Daarom verhuizen de bibliotheek en dienst Vrije Tijd tijdelijk naar de vroegere IBO-gebouwen in de Kapelledreef 2. In de week van 25 tot en met 30 november plannen we een verhuisweek. Daardoor zullen zowel bib als dienst Vrije Tijd gesloten zijn. Vanaf maandag 2 december zijn bezoekers opnieuw welkom.

In een belevingsbibliotheek wordt de fysieke collectie aangevuld met digitale toepassingen en neemt de ontmoetings- en verblijffsunctie een steeds belangrijker plaats in. Daarom wordt onze bibliotheek grondig verbouwd. Er komt onder andere een nieuwe gemeenschappelijke inkomzone voor de bibliotheek en de dienst Vrije Tijd. Architect Sam De Paepe tekende voor het concept, aannemer Maes&Coucke uit Markegem voert de werken uit. Met de werken is  685.000 euro, inclusief BTW, gemoeid. De werken starten in december 2019. Tegen januari 2021 is het de bedoeling het vernieuwde bibliotheekgebouw te openen.

Kapelledreef

Omdat werken nu eenmaal hinder met zich meebrengen, verhuist de bibliotheek naar de vroegere gebouwen van het IBO, Kapelledreef 2. Ook de dienst Vrije Tijd zal er zijn tenten opslaan. De openingsuren blijven dezelfde en ook het aanbod blijft op punt. In de week van 25 tot en met 30 november zal de bibliotheek een weekje gesloten zijn om alle boeken over te brengen van de Sportstraat naar de Kapelledreef. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn de gemeentelijke diensten al maanden in de weer. De ingang van de sporthal doet dienst als bibliotheekingang. De dienst Vrije Tijd zal bereikbaar zijn via de speelplaats voor het gebouw. Om toekomstige bezoekers meteen wegwijs te maken, zorgen we voor een goede bewegwijzering.

 

Volg de werken op de voet

Tijdens de werken zal er in samenspraak met de dienst communicatie een informatieve webpagina opgestart worden. Via deze weg blijf je ten allen tijde op de hoogte rond de recentste ontwikkelingen rond de verbouwing van de bibliotheek. Het zal ook het kanaal zijn waar we in primeur de heropening bekend zullen maken. Meer info via www.assenede.be/bibliotheek.   

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies