Assenede mag terugblikken op nat maar geslaagd Belgisch Kampioenschap Bellemannen

Geplaatst op 06/10/2019

Joris Goens (59) uit Veurne kroont zich voor de negende keer tot beste Belleman van België

 

Joris Goens (59) mag zich voor de negende keer de beste Belleman van het land noemen. De trots van Veurne haalde het voor Hans Van Laethem van Ninove en Pieter Pools uit Geraardsbergen.  Het Diederikplein in Assenede bleek het perfecte decor voor een regenachtig maar onvergetelijk kampioenschap.

Voor de start van het Belgisch Kampioenschap werd Belleman Jan De Smet uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn twintig jaren dienst als officiële Belleman van de gemeente Assenede. De Smet werd uiteindelijk 8ste, maar wel met een fantastisch rapport van meer dan 80% van de punten. Het niveau lag dan ook erg hoog. “Het was een fantastische dag”, blikt Jan De Smet tevreden terug. “Bij de huldiging in het gemeentehuis was ik zelfs even emotioneel. Ik ben echt supertevreden. Wat ik nu ga doen? Een pilsje drinken om mijn keel te smeren.”

Voor Joris Goens zal Assenede altijd speciaal blijven. De Belleman van Veurne behaalde er zijn negende Belgische titel. “Eerlijk? Ik had het niet verwacht. De concurrentie wordt elk jaar beter. Het was een zeer goed georganiseerd kampioenschap.” Wat zijn geheim is?  “Ik heb een goede stem en zorg er voor dat mijn teksten veel klinkende zinnen bevatten. Daarnaast heb ik een goede uitspraak. Niet slecht voor een West-Vlaming toch?”

In Assenede kijken ze alvast terug op een fantastische dag. “Het weer zat niet mee, maar het volk was ter plaatse. We zijn heel erg trots met wat we hier neer gezet hebben. Als er volgend jaar een Belgisch Kampioenschap georganiseerd wordt, mogen ze ons verwachten met een volle supportersbus.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies