Parkwachters in de bloemetjes gezet

Geplaatst op 19/11/2019

“In ons recyclagepark regeert de glimlach”

Het is Week van de Afvalophaler en dus zette het college en burgemeester en schepenen van de gemeente Assenede de gemeentelijke recyclageparkwachters deze middag in de bloemetjes.

9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers kregen het afgelopen jaar met verbale of fysieke agressie te maken. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval. Verbale agressie betekent roepen, schelden en intimiderende gebaren. Eén op drie parkwachters heeft daar minstens één keer per week last van. Dat kan anders vinden we in Assenede en dus zetten schepenen Hilde Baetslé en David Vercauteren de parkwachters namens het college van burgemeester en schepenen en alle collega’s in de bloemetjes. De recyclageparkwachters namen de geschenkmand met open armen aan. “We zijn het gewoon om de mensen hier met open armen te ontvangen”, knipoogde parkverantwoordelijk Rudy Van Parys. “We gaan dat trouwens blijven doen. Het doet wel deugd dat er extra aandacht is voor wat wij doen. Dat motiveert om in de toekomst verder te blijven doen. In ons recyclagepark regeert de glimlach. Voor verbale agressie is hier geen plaats.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies