Verhuis bib en dienst Vrije Tijd

Geplaatst op 25/11/2019

De werken zijn vlot gestart

Verhuis bibliotheek en dienst Vrije Tijd goed gestart

Deze ochtend werd in alle vroegte gestart met de verhuis van de dienst Vrije Tijd en de bibliotheek. Een verhuisfirma is samen met het personeel volop in de weer om alles tijdig over te brengen naar de tijdelijke locatie in de Kapelledreef. Tegen 2 december moeten beide diensten opnieuw open zijn voor het publiek. De bib gaat verbouwen en wordt in de toekomst een echte belevingsbibliotheek.

Deze week  verhuizen de bibliotheek en de dienst Vrije Tijd naar hun tijdelijke locatie in de Kapelledreef 2. Door de verhuis zijn deze diensten een ganse week gesloten voor publiek. Zowel aan de balie, digitaal als telefonisch.

Reservaties, evenementenaanvragen, materiaalaanvragen zullen een week lang niet kunnen worden behandeld. Vanaf 2 december zijn beide diensten opnieuw bereikbaar in de vroegere gebouwen van het IBO, Kapelledreef 2.

De bib gaat verbouwen en wordt in de toekomst een echte belevingsbibliotheek. De werken starten op 9 december en zullen minstens een jaar duren. In een belevingsbibliotheek wordt de fysieke collectie aangevuld met digitale toepassingen en neemt de ontmoetings- en verblijfsfunctie een steeds belangrijker plaats in. Daarom wordt onze bibliotheek grondig verbouwd. Er komt onder andere een nieuwe gemeenschappelijke inkomzone voor de bibliotheek en de dienst Vrije Tijd.

Architect Sam De Paepe tekende voor het concept, aannemer Maes&Coucke uit Markegem voert de werken uit. Met de werken is  685.000 euro, inclusief BTW, gemoeid. De werken starten in december 2019. Tegen januari 2021 is het de bedoeling het vernieuwde bibliotheekgebouw te openen.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies