Gemeente Assenede laat zijbermen Poeldijkstraat aanpakken

Geplaatst op 26/11/2019

Bermen worden verhard met mengsel van steenslag en cement.

Een aannemer is deze week bezig met het herstellen van de zijbermen in de Poeldijkstraat. Die zijn door het drukke (sluip)verkeer in de straat in erbarmelijke staat. Daarom gaven de gemeente Assenede en de Zwarte Sluispolder de opdracht de weg tijdelijk te herstellen.

Alles heeft te maken met het afsluiten van de Westkade in Sas van Gent begin dit jaar. De kade is er zo verzwakt dat ze dreigt in het kanaal Gent-Terneuzen te zakken. Momenteel geldt er een omleiding via de brug van Sas van Gent, heel wat chauffeurs zien in de Poeldijkstraat echter een populair alternatief. Nochtans is dit niet de bedoeling.

Door het vele verkeer die de Poeldijkstraat de laatste maanden te slikken kreeg, liggen de zijbermen er erbarmelijk bij. Dat levert gevaarlijke verkeerssituaties op. Daarom gaven de gemeente Assenede en de Zwarte Sluispolder een aannemer de opdracht de zijbermen tijdelijk op te vullen en te verharden met een mengsel van steenslag en cement.

De gemeente Assenede benadrukt dat het om een tijdelijk oplossing gaat. Op lange termijn wil de gemeente de bermen definitief verharden. De kost voor de tijdelijke herstelling wordt volledig gedragen door de gemeente Assenede. Tijdens de werken is er een plaatselijke omleiding van kracht. De werken moeten tegen eind deze week klaar kunnen zijn.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies