'Pop up' bib valt in de smaak

Geplaatst op 02/12/2019

De bib wordt verbouwd tot belevingsbibliotheek

‘Pop Up’ bib valt in de smaak

De nieuwe ‘pop up’ bib in de voormalige IBO-gebouwen in de Kapelledreef ging vandaag voor de eerste keer open voor het publiek. De eerste bezoekers konden rekenen op een leuk presentje en toonden zich één voor één lovend over hun tijdelijke bibliotheek.

Om exact 15.30 uur was het zover: dan opende de tijdelijke ‘pop up’ bibliotheek in de Kapelledreef, na een weekje verhuizen en aankleden, de deuren. Een aantal bezoekers stond al ongeduldig te trappelen aan de deur. Maar hun geduld werd snel beloond. Zo kregen ze een warm welkom van het bibliotheekpersoneel en een klein presentje. Alle lezers van de bib konden vandaag kiezen uit een gratis boek, strip of een ander bibliotheekgadget om mee naar huis te nemen. Veroniek Van de Rosteyne en haar dochters Noor Steyaert (10) en Bente Steyaert (8) vonden de tijdelijke ‘pop up’ bib alvast geslaagd. “In het begin is het wat zoeken, maar we hebben alles gevonden. En het is gezellig geworden.” Ook de kleine Jonas De Scheemaecker (7) was zeer enthousiast. Vooral met de leuke Smurfenstrip die hij mee naar huis kreeg. Vicky De Sy kwam samen met haar zoontje van enkele weken Arthur Van Holle leesboekjes halen voor broer Victor (4). De kinderleeshoek viel meteen in de smaak.

 

 

Kader:

De bib in de Sportstraat gaat verbouwen en wordt in de toekomst een echte belevingsbibliotheek. De werken starten op 9 december en zullen minstens een jaar duren. In een belevingsbibliotheek wordt de fysieke collectie aangevuld met digitale toepassingen en neemt de ontmoetings- en verblijfsfunctie een steeds belangrijker plaats in. Daarom wordt onze bibliotheek grondig verbouwd. Er komt onder andere een nieuwe gemeenschappelijke inkomzone voor de bibliotheek en de dienst Vrije Tijd.

Architect Sam De Paepe tekende voor het concept, aannemer Maes&Coucke uit Markegem voert de werken uit. Met de werken is  685.000 euro, inclusief BTW, gemoeid. De werken starten in december 2019. Tegen januari 2021 is het de bedoeling het vernieuwde bibliotheekgebouw te openen.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies