Assenede lanceert digitaal Huis van het Kind

Geplaatst op 06/12/2019

Digitale brug maken tussen opvoeden en opgroeien en de verschillende levensdomeinen die eraan gelinkt zijn

Op Sinterklaasdag lanceert de gemeente Assenede een digitaal Huis van het Kind. Via de portaalsite www.huisvanhetkindassenede.be willen we een digitale brug maken tussen opvoeden en opgroeien en de verschillende levensdomeinen die eraan gelinkt zijn.

Gezondheidszorg, kinderopvang en onderwijs, huisvesting, inkomen en welzijn spelen een belangrijke rol voor gezinnen met kinderen.  Ook een laagdrempelige toegang tot cultuur, sport en vrije tijd zou een basisrecht voor elk kind moeten zijn.

In Assenede lanceren we daarom een digitaal Huis van het Kind. Op www.huisvanhetkindassenede.be bundelen we het volledige aanbod voor gezinnen in onze gemeente. De website telt vijf deelsites die gebaseerd zijn op de levensloop van een opgroeiend kind.

Zo onderscheiden we de rubrieken ‘zwanger pas bevallen’, ‘baby/peuter’, ‘schoolkind’ en ‘tiener/jongvolwassene’. Onder het luikje thema’s focussen we op bepaalde thema’s zoals examenstress, tienermama’s en schermtijd.

Met dit digitaal aanbod hopen we dat iedereen met opvoedingsvragen beter de weg vindt naar het uitgebreide aanbod in onze gemeente.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies