25 februari start vierde fase ‘bouw brug Stroomstraat’

Geplaatst op 12/02/2019

Kruispunt Stroomstraat definitief dicht

Maandag 25 februari start de vierde fase van de bouw van een brug over de E34 ter hoogte van de Stroomstraat in Oosteeklo. Tijdens die vierde fase wordt het kruispunt van de N49 met de Stroomstraat definitief afgesloten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Het verkeer gaat er over één rijstrook in elke richting op de rijrichting waar niet gewerkt wordt. Verkeer rijdt via een doorsteek door de middenberm naar de andere richting.

Doordat het kruispunt volledig dicht gaat, dient gemotoriseerd verkeer om te rijden via de kruispunten met de Vaartstraat en Oosthoek. Ook fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt niet meer oversteken totdat de brug volledig klaar is. Buslijnen 53  (Gent Zuid - Ertvelde – Bassevelde) en 98 (Eeklo - Oosteeklo – Assenede) ondervinden hinder. De nieuwe reisroutes kunnen geraadpleegd worden via www.delijn.be. Ook aan de bushaltes zal De Lijn informeren. 

Hinder beperken

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt verschillende maatregelen om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden. Door de brug in twee delen te bouwen (per weghelft) blijft verkeer op de E34 steeds in twee richtingen mogelijk. Op één week na, wordt er niet gewerkt tijdens de zomermaanden juli en augustus. Dan zijn er twee rijstroken in elke richting.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies