Werkgroep wil gans Assenede bevlaggen ter ere van carnaval

Geplaatst op 19/02/2019

“Tonen dat carnaval door onze aderen stroomt”

Werkgroep wil gans Assenede bevlaggen ter ere van carnaval

“Tonen dat carnaval door onze aderen stroomt”

Van 27 februari tot en met 10 maart viert Assenede carnaval. Om gans de gemeente onder te dompelen in het feestgedruis pakt de ‘Werkgroep Carnaval’ uit met een eigen vlag. Die is voor 10 euro te koop bij de leden van de werkgroep. Stiekem dromen ze ervan om gans het parcours van de stoet te kunnen bevlaggen. “We moeten tonen hoe diep carnaval door onze aderen stroomt.”

Op 27 februari start carnaval traditioneel met een groot seniorenbal. Op zondag 3 maart wordt Prinses Sarah definitief aangesteld en krijgt ze de sleutels van het gemeentehuis in handen. Sarah is de eerste Prinses Carnaval sinds 1971. Een eer die toen te beurt viel aan Cyrilla De Baets, de voormalige uitbaatster van de bekende schoenenwinkel Cyrilla Shoe.  Toch is de titel van Sarah nog net iets unieker. Daar waar Cyrilla de titel deelde met haar toenmalige prins, zal Sarah volledig alleen regeren. “En daar ben ik ongelofelijk fier op”, zegt ze. “Ik wil deze titel en mijn gemeente alle eer aan doen. Girl Power!”

Keizer DEWA I

Diezelfde dag wordt ook Prins DEWA I in het keizerschap verheven. Ongetwijfeld een onvergetelijke gebeurtenis. Carnaval 2019 moet dan ook één groot feest worden, van het seniorenbal op 27 februari tot en met de alom geroemde, wijd en zijd bekende reclame- en carnavalsstoet op zondag 10 maart.

Eigen vlag

Om alles nog wat feestelijker in te kleden, pakt de Werkgroep Carnaval dit jaar ook uit met een nieuw initiatief: een eigen vlag. “Met de vlag willen we tonen hoe fier we zijn op ons carnaval”, klinkt het bij de Werkgroep. “We roepen mensen op om tijdens carnaval massaal de vlag uit te hangen. We moeten tonen hoe diep carnaval door onze aderen stroomt.”

De vlag is voor 10 euro te koop bij de leden van de Werkgroep Carnaval. Meer info via Els De Wispelaere op 0477 662 360 of werkgroep@carnaval@assenede.be.

Het volledige programma van carnaval is terug te vinden onder de rubriek ‘in de kijker’.

 

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies