Nieuwe Led-verlichting in Moestuinstraat en op Diederikplein

Geplaatst op 22/02/2019

Verouderde masten en armaturen openbare verlichting vervangen

In de Moestuinstraat in Assenede werden de verouderde masten en armaturen van de openbare verlichting vervangen door LED-verlichting. Volgende week is het Diederikplein aan de beurt.

De omschakeling naar LED kadert binnen het Masterplan Openbare Verlichting en het klimaatactieplan van de gemeente. In de komende legislatuur zal een actieplan opgemaakt worden om, daar waar de veiligheid het toelaat, lichtpunten te doven. In de dorpskernen en langs belangrijke verbindingsassen zal de verlichting systematisch ver-LED worden. Op lange termijn betekent dit een grote kostenbesparing voor de gemeente en minder CO2-uitstoot op het grondgebied.

Naast de projecten in de Moestuinstraat en het Diederikplein, zal in de komende weken accentverlichting geplaatst worden aan de oversteekplaats ter hoogte van de watertoren in de Trieststraat. De drie projecten kosten de gemeente ruim 26.000 euro.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies