’t is weer carnaval in Assenede!

Geplaatst op 27/02/2019

Jong en oud trappen samen carnaval af in uitgelaten Bijenkorf

’t is weer carnaval in Assenede! Traditioneel mochten de senioren deze namiddag tien dagen carnaval op gang trekken met een groot seniorencarnavalsbal in gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’.

Opvallend veel jong volk ook van de partij deze namiddag. Daar zat de eerste acte-de-présence van Prinses Sarah I ongetwijfeld voor iets tussen. Zondag krijgt ze officieel de sleutels van het gemeentehuis in handen tijdens een plechtig overdrachtsmoment op het gemeentehuis. Ook Prins Dewa I wordt dan in het Keizersschap verheven.

’s Avonds trekt de Zottenstoet door onze carnavalsgekke gemeente, maandag is er de nu al legendarische Sloezenmaandag. Op zondag 10 maart juicht Assenede tijdens de jaarlijkse hoogmis van Carnaval: de grote carnavalsstoet!

Via deze weg nodigen we de pers ook graag uit voor de plechtige inhuldigingsreceptie van Prinses en Sarah I en Keizer Dewa I op zondag 3 maart om 11.11 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Assenede, Kasteelstraat 1-3 in 9960 Assenede.

Het volledige carnavalsprogramma is terug te vinden op www.assenede.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies