Belleman Jan viert twintigste jubileumjaar met nieuwe bel

Geplaatst op 01/03/2019

Feestcommissie wil in najaar BK voor Bellemannen naar Assenede halen

Jan De Belleman, in het dagelijkse beter bekend als Jan De Smet, kreeg vandaag een nieuwe bel overhandigd uit de handen van schepen van Feestelijkheden David Vercauteren en voorzitter van de feestcommissie Frank Van Kerckvoorde.

Zijn oude bel was na twintig jaar dienst dan ook dringend aan vervanging toe. Met de grote carnavalsstoet van 10 maart in het vooruitzicht kan Jan nu beroep doen op een nieuwe bel. Assenede is één van de weinige gemeenten in Vlaanderen die nog over een officiële Belleman beschikt. Om Jan te eren wil de feestcommissie in het najaar het Belgisch Kampioenschap voor Bellemannen naar Assenede halen.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies