Assenede krijgt voor het eerst in geschiedenis verlichte avondcarnavalsstoet

Geplaatst op 11/03/2019

“Na afgelasting willen we publiek uniek spektakel bieden”

Assenede krijgt voor het eerst in geschiedenis verlichte avondcarnavalsstoet

“Na afgelasting willen we publiek uniek spektakel bieden”

Voor het eerst in de meer dan 100-jaar oude geschiedenis van carnaval krijgt Assenede een avondcarnavalsstoet. “Op zaterdag 6 april hopen we de bezoekers aan de carnavalsstoet te trakteren op een prachtig verlicht spektakel”, klinkt het bij de Werkgroep Carnaval. “We roepen nu al alle deelnemers op hun wagen zo feeëriek mogelijk te verlichten.”

Door het noodweer van gisteren zagen de organisatoren van carnaval zich genoodzaakt de jaarlijkse reclame- en carnavalsstoet af te gelasten.  Uiteraard was dit geen gemakkelijke beslissing. “Carnaval vieren zit in ons bloed, maar achteraf bekeken was afgelasten de enige juiste, en vooral veilige, beslissing”, zegt de Werkgroep Carnaval.

Niet getreurd echter. Ondertussen werd een nieuwe datum geprikt. “Op zaterdag 6 april organiseren we een grote avondstoet in het centrum van Assenede. Niet zomaar een stoet. De afgelasting was een teleurstelling voor iedereen die ons carnaval een warm hart toedraagt. Daarom willen we er op zaterdag 6 april een nog groter feest van maken. De avondstoet moet een unieke belevenis worden voor zowel deelnemers als toeschouwers. We roepen iedereen op om hun wagens zoveel mogelijk te verlichten. Na afgelasting willen we publiek uniek spektakel bieden.” Ook de kermis komt terug in het carnavalsweekend van 6 en 7 april en uiteraard draagt ook de horeca zijn steentje bij.

Sarah I

Voor Prinses Sarah I wordt de stoet nog specialer. Door de afgelasting blijft ze nog een maandje langer op haar prinselijke troon zitten en wordt ze met andere woorden de langst regerende carnavalshoogheid in Assenede. Als apotheose van de stoet zal ze op zaterdag 6 april de sleutel van het gemeentehuis terug overhandigen aan de (feest)burgemeester. Carnaval duurt dus een maandje extra dit jaar!

Via deze weg willen we ook de Werkgroep Carnaval, de gemeentediensten en iedereen die betrokken is bij carnaval bedanken voor hun nooit aflatende enthousiasme.

Deelnemers reclamestoet

We vragen aan de deelnemers van de reclamestoet opnieuw in te schrijven voor 22 maart via reclamestoet@carnavalassenede.be of 0473 22 26 81 (na 17.00 uur).

Deelnemers verlichte carnavalsstoet

De deelnemende carnavalsgroepen en fanfares dienen in te schrijven voor 22 maart via inschrijvingen@carnavalassenede.be of 0477 66 23 60. Ook de reeds ingeschreven groepen dienen opnieuw in te schrijven. Op basis van die nieuwe inschrijving maakt de Werkgroep Carnaval dan een nieuwe overeenkomst op. Uiteraard zijn nieuwe groepen nog steeds welkom om in te schrijven. We roepen alle deelnemers op om zich zo feeëriek mogelijk te verlichten.

Praktisch

De stoet start op zaterdag 6 april om 19.00 uur. Het parcours van de carnavalsstoet is hetzelfde als zo voorzien werd op zondag 10 maart. Het parcours dient verkeersvrij te zijn vanaf 18.30 uur. De wagens stellen vanaf 16.30 uur op aan de bekende vertrekplaatsen. Hierover wordt uiteraard later nog in detail gecommuniceerd.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies