Westkade bij Rosier in Sas van Gent tijdelijk afgesloten

Geplaatst op 05/03/2019

Mededeling van de gemeente Terneuzen

Mededeling van de gemeente Terneuzen: Westkade bij Rosier in Sas van Gent tijdelijk afgesloten

Een deel van de Westkade bij Rosier in Sas van Gent is vanaf donderdag 28 februari dicht voor verkeer. De kadeconstructie naast en deels onder de weg is in slechte staat. Om die reden heeft de gemeente Terneuzen besloten om de weg tijdelijk af te sluiten. De komende weken volgt nader onderzoek. Mede op basis hiervan wordt bepaald welke herstelwerkzaamheden nodig zijn en hoe lang de weg dicht moet blijven.

De afsluiting van de Westkade betreft het deel van de Suikerdijk tot aan de ingang van het bedrijfsterrein van Rosier (productiebedrijf voor kunstmeststoffen). Door de afsluiting zijn verkeersmaatregelen nodig die in de loop van aanstaande donderdag ingaan. Doorgaand verkeer van de N252 langs het kanaal van Gent naar Terneuzen wordt omgeleid via de Tractaatweg. Voor fietsers (en voetgangers) is een omleiding die loopt langs de Westdam en de Poeldijkstraat.

Problemen stabiliteit

De maatregel is genomen op basis van recent onderzoek naar de fundering van de kade en daarmee ook de weg. Van de kadeconstructie (uit 1913) blijkt de stabiliteit verzwakt. Rijkswaterstaat, Rosier en gemeente Terneuzen overleggen de komende tijd om tot een oplossing te komen. Eerst wordt een second opinion uitgevoerd om de technische problemen met zekerheid vast te stellen. Als daarna direct herstelwerkzaamheden nodig zijn, blijven de omleidingen langere tijd van kracht.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies