Loting U13 Cup

Geplaatst op 09/04/2019

Levert topaffiches op!

Loting levert topaffiches op voor 24ste editie U13 Cup

Gisteren werd in gemeenschapscentrum de Bijenkorf geloot  voor de 24ste editie van de U13Cup. De loting werd in goede banen geleid door Sporza-gezicht Tom Boudeweel en leverde enkele leuke affiches op. Het tornooi vindt plaats op 1 en 2 juni op de terreinen van KVV Klauwaarts in Bassevelde.

De reeksen

De loting leverde enkele opvallende groepen op. De thuisploeg van KVV Klauwaarts Bassevelde mag de borst alvast nat maken. Zo delen ze groep A met de Duitse toppers Bayer Leverkusen, FC Nantes en KRC Genk.

Absolute blikvanger Atletico Madrid zit in groep B met PSV Eindhoven, KAA Gent en het Amerikaanse Crossfire Premier SC.

Titelhouder Celtic Glasgow neemt het in groep C op tegen AZ Alkmaar, Club Brugge en SV Zulte Waregem.

KIA Footbal Club uit Teheran, LOSC Lille, RSC Anderlecht en de Selectie Het Nieuwsblad mogen het mooie weer maken in groep D.

De openingswedstrijd wordt om 9.30 uur gespeeld op zaterdag 1 juni tussen KVV Klauwaarts Bassevelde en FC Nantes.

De volledige reeksindeling op www.u13cup.be

Uit alle hoeken van de wereld

De U13Cup is één van de meest prestigieuze tornooien België rijk is. Door een kwalitatief hoogstaande organisatie werd in de afgelopen 24 jaar een stevige reputatie opgebouwd bij heel wat internationale topploegen. De U13Cup wordt dan ook niet voor niets de ‘Champions League voor U13’  genoemd!

Kweekvijver voor toptalenten

Dat de U13Cup een kweekvijver is van talenten bewijzen de vele grote namen die hier door de jaren heen passeerden. We denken daarbij in het verre verleden aan de kapitein van onze Rode Duivels Vincent Kompany, maar ook aan Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nicolas Lombaerts, Vadis Odjidja, Anthony Vandenborre, Nigel De Jong, Urby Emmanuaelson, Jordan Lukaku, Charly Musonda Jr. en Justin Kluivert. Het lijstje lijkt wel oneindig.

Friday Fusion

Op vrijdag 31 mei is de VIP-tent het decor voor Friday Fusion. Na een wedstrijd tussen de U16 van Royal Antwerp FC en KAA Gent kan je er genieten van een onvervalst fashion-event. Na het shoppen kan je de beentjes strekken op de tonen van DJ Funkatek.

G-voetbal

De U13Cup heeft ook een belangrijke sociale rol te spelen. Dit jaar is er opnieuw aandacht voor G-voetbal op het tornooi. Voetbal mag immers geen elitair gebeuren zijn waar enkel de sterksten overleven. Iedereen moet het recht hebben te genieten van de mooiste sport ter wereld. Op vrijdagavond spelen de Grasduikers uit Lembeke een openingswedstrijd tegen de Driesjes uit Petegem.

Zeven gastgezinnen gezocht

Om de vele internationale spelertjes die elk jaar deelnemen een fijne tijd te garanderen is de organisatie nog op zoek naar zeven gastgezinnen. Die staan deze tornooidagen in voor de opvang van de jonge talenten. Wie interesse heeft om één of meerdere spelers op te vangen, kan contact opnemen met Danny Haers op 09 373 40 46, 0473 41 08 52 of via daniel.haers@tornooibassevelde.be.

Vrijwilligers gezocht                                                           

Ook tijdens de week van de opbouw en tijdens het tornooi zelf is de tornooidirectie nog op zoek naar helpende handen. Zo’n organisatie kan immers niet zonder de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers en sympathisanten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie via
info@u13cup.be.

Voor meer info over de wedstrijden en het spelschema kan je terecht op www.u13cup.be

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies