Assenede krijgt opnieuw verlichte avondcarnavalsstoet in 2020

Geplaatst op 10/05/2019

Afspraak op 29 februari in het centrum van Assenede

Assenede krijgt op zaterdag 29 februari 2020 voor de tweede keer in zijn rijke carnavalsgeschiedenis een verlichte avondcarnavalsstoet.

Ruim 10.000 mensen kwamen op 6 april kijken naar de verlichte avondcarnavalsstoet in het centrum van Assenede. De stoet kwam er omdat de geplande carnavalsstoet van 10 maart afgelast diende te worden vanwege het extreme stormweer. Niemand had vooraf ooit durven dromen dat de alternatieve stoet zo’n gigantisch succes zou worden. De meningen waren achteraf unaniem lovend. Na de stoet was de roep om voortaan altijd een avondcarnavalsstoet te organiseren  dan ook bijzonder groot. Op 24 april en 9 mei kwamen de Werkgroep Carnaval en de gemeente Assenede samen om te evalueren en een beslissing te nemen. Daar werd beslist een rondvraag te organiseren onder de leden van de negen Asseneedse carnavalsverenigingen. 85% van de bevraagden was voorstander van een nieuwe avondcarnavalsstoet. Op 29 februari 2020 om 19.00 uur is het zover. De vele carnavalisten kunnen nu al beginnen aftellen.

Assenede heeft een rijke carnavalstraditie. De stoet gaat meer dan 80-jaar terug in de tijd en was in 1958 een extramurale activiteit van de wereldtentoonstelling ‘Expo ‘58’ in Brussel.

 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies