Reünie op de botsauto's

Geplaatst op 21/06/2019

Autoscooter Lannoo gehuldigd na 50 edities van Bassevelde Kermis

Komend weekend is er kermis en Bassevelde. Voor de vijftigste keer kan je er gaan cruisen in de autoscooter van Jean-Pierre Lannoo. En alhoewel Jean-Pierre al in heel wat gemeenten gelauwerd werd, was Bassevelde zijn allereerste kermis ooit. Het uitgelezen moment voor een huldiging vonden gemeentebestuur en feestcomité. Meer nog, schepen van Feestelijkheden David Vercauteren lanceert een oproep voor een heuse reünie op de botsauto’s.

Voor schepen van Feestelijkheden David Vercauteren was de huldiging extra speciaal. David was ooit één van de vaste helpers van Lannoo op de kermis. Hij noemde ‘den ottoschottere’ de plek waar hij zijn eerste lief leerde kennen, de plek ook waar vriendschappen voor het leven gecreëerd werden.

Tegelijkertijd deed hij een oproep aan Jean-Pierre en zijn crew om nog niet meteen te stoppen. “De autoscooter is een beetje een uitstervend ras. Het is steeds moeilijker autoscooteruitbaters te vinden. De autoscooter wordt stilaan een beetje Vlaams kermiserfgoed.”

Komend weekend roept David alle Basseveldenaren op om een laatste ritje op de autoscooter te maken. “Tijdens de gratis volksreceptie van zaterdag 22 juni roep ik alle Basseveldenaren op om samen een ritje te maken.  Het moment voor een ouderwetse reünie. Het is misschien de laatste keer dat we samen een ritje kunnen maken”, zegt Vercauteren. De volksreceptie loopt van 19.00 tot 21.00 uur.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies