Uitgebreide droogtemaatregelen in onze provincie

Geplaatst op 24/07/2019

Vuur- en captatieverbod

Uitgebreide droogtemaatregelen in onze provincie

In de provincie Oost-Vlaanderen worden verschillende droogtemaatregelen uitgebreid. Zo wordt het in alle natuurgebieden verboden om te roken of vuur te maken, en wordt het captatieverbod aangepast.

Door de aanhoudende droogte en hitte neemt het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen extra maatregelen. Het captatieverbod voor landbouwers wordt afgestemd op de West-Vlaamse maatregelen. "Er mag geen water meer opgepompt worden uit de Poekebeek, die loopt via West-Vlaanderen verder door in Deinze en Aalter", zegt waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere. Die waterloop komt dus bij de 19 andere waterlopen die vorige week in het captatieverbod werden opgenomen.

Algemeen rook- en vuurverbod

Ook het rook- en vuurverbod wordt uitgebreid door de aanhoudende droogte en hitte. Eerder werd het verbod aangekondigd in de provinciale domeinen, maar nu geldt dat voor alle natuurgebieden in Oost-Vlaanderen. Alle bossen, heides, domeinen en natuurgebieden vallen onder dat verbod. Updates van de provincie kan je op deze link terugvinden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies